Cheescake á la Per Morberg with a twist of Haze
Per Morbergs recept på Cheescake
12 st digestivekex
100 g smör
1 knivsudd kanel
800 g Philadelphiaost
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 st ägg
1 msk vetemjöl
0.5 st citron, rivet skal
Gör så här
1. Smält smöret och kör kexen i en mixer eller smula sönder kexen till ett fint puder med händerna.
2. Blanda med det smälta smöret till en klump.
3. Tryck ut degen i botten på en pajform. Grädda i ugn 175 g i 12-15 min.
4. Blanda socker, mjöl och vaniljsockret med osten. Blanda ner ett ägg i taget.
5. Riv i citronskalet och rör om väl. Fyll pajformen med ostmassan och grädda längst ner i ugnen, cirka 30-40 minuter på 175 grader. Se upp att det inte bränns på toppen. Låt kakan svalna av och stå kallt före servering.
Min Twist
Ta endast 400 g Philadelpiaost och släng i lagom mycket hallon samt smällt ca 200 g vit choklad och blanda ned i smeten.
TAAADAAA!
åhh fan vad gott det ser ut, damn det börjar nästan vattnas i munnen :)
inte bra - nu är jag sugen på sötsaker och klockan är inte ens 07:00 än. great!