Äntligen

Nu har jag vaknat ur mitt migränkoma. Har vart nere hos bror och Jessica en stund. Suttit ute och kollat på hundens alla små ryck och snackat skit. Har just bäddat nya lakan, ut med det sjuka och in med det friska. Ska lägga mig och se en film nu.

Puss på er!

Usch!

Jag lever inte.. vi hörs sen.

Schack matt!

Har spelat schack med döden. För att överdramatisera lite.. men fy fan vad piss jag mår! Så jag orkar faktiskt inte skriva så mycket. Vi hade jättemysigt igår och jag tog en del roliga bilder, bland annat på korvlagning på natten. Lägger upp det vid ett annat tillfälle.

Idag fyller min kära vän Christoffer "Sossa" Asp år! GRATTIS!


Lite samlade gobitar från 2oo7

Onsdag

Satt och surfade fram lite pryls jag ville ha i natt. Varför är man pank för? Idag har jag bokat tid för nagelförlängning hos Annika, den 6 augusti klockan 09:00 ska jag få långa fina naglar. Jag har aldrig gjort det förrut. Det är en elevbehandling så det kostar nästan gratis så då måste man ju passa på att testa tycker jag. Samt att jag får träffa Annika såklart!

Håller på att styra upp mig för ikväll just nu. Åker in till Norrtälje om en timme. Skumpaflaska åker med. Är så sugen på bubbel så jag tar den jag.



Vi hörs senare!

When in Rome..

Det ena ledde till det andra. Skidjackor! Vill ha en skaljacka för alla lite varmare dagar i backen. Min är ju gjord för polarexpiditioner och lite smått förstor. Men jag hittade ingen skaljacka såklart..


Men den är ju ganska tunn ändå. Ganska skön lila färg som skulle passa mina turkosa byxor bra. Höhö.

Annars kanske en rosa overall från SWEET lockar? Tycker den är stört cool men det skulle nog bli lite för rosa.


REA

Kollar in vad det finns för skiis kvar på Alpingaragets REA och hittade ett par Völkl Pearl för 3200:- är det ett klipp eller? Gillar Völkls skidor. Inte för att mina är slitna nog för att bytas ut men det är ju gött att kika lite.


Strössel

Är sjukt sugen på att baka cupcakes med en massa glasyr och grejs på. Får ta och fixa det nån dag. Nån som är sugen?

Ikväll har jag haft ont i magen som fan. Säkert en massa gas. Haha. Har kikat på ett par avsnitt av Winds of War, Johanna ringde från Bergen, färlåt att jag var typ den tråkigaste människa man kunde prata med, Jezzlan slog också en truddelutt, skönt att veta att folk tänker på en ibland. Jag är ju världssämst på att höra av mig själv. Ber om ursäkt för det också. Är nog lite väl förtjust i mitt egna umgänge denna sommar. Förr hade jag fått panik av all den här tiden jag spenderar med mig själv men det känns som om jag håller på lära känna en helt ny människa i mig själv. Kanske är bra det med? Hoppas på det i alla fall. Blev lite djupt det här inlägget.

Är det imorn jag ska ha mina nya high heels tro? Prämiärdags för dem tycker jag allt. Jalle fyller ju faktiskt 25 år idag! GRATTIS! Imorn ska du sänkas gubbe lilla. Vet i alla fall att din fina fruga läser den här bloggen så hon får ta och hälsa dig det så du är lite förberedd när jag kommer. Krigsföring. Jag måste sluta läsa och titta på krigsböcker/film..

Varsågod och njut lite av min "konst". Pillade ihop den när jag pratade i telefon med Jojjo.. Nutidens kladd på papper, hehe.

Ännu en dag har passerat.

Det har regnat idag. Jag har vart i Gräddö idag. Jag träffade på Petter i Gräddö vilket var kul, inte ofta man ser honom. Jag har ätit kokt korv till middag. Jag har kollat på film och jag har ätit en rosa muffin.

Lät roligt va? Imorgon ska vi fira Jalle som fyller 25 år. Kommer bli fest! På torsdag ska jag träffa Erik och hjälpa honom med nått fotokör. Fredag är det reggeafestival och sen blir det jobb resten av helgen..

Myror överallt!

Googleförsöket har lyckats litegrann. Men inte nämnvärt men det är ju inte direkt så att min blogg är det första som dyker upp när man googlar så.

Till dagens rubrik. Vi har en massa äckliga myrstackar i vår trädgård här hemma. Dessa jävlar gör att jag inte är så sugen på att gå barfota. Så nu vill jag utrota, sitter och googlar för fullt. Elda, frysa ihjäl (kräver vinter), kalka (dumt för jorden), sprida gift (också dumt för djur och natur) och vattna så de flyttar. Vilket jag tycker låter mest humant. Så det är väl det jag ska pyssla med idag? Om jag orkar, kanske ska sova på saken? Hehe. Har fått hem en gammal TV-serie så jag slänger nog på ett avsnitt.

Vi hörs senare!

Huge boobs

Ungefär hur många extra läsare får man om man har en sådan rubrik? Vilka är människorna som googlar fram min blogg på grund av den rubriken?

Kan bli intressant.

God natt på er!

Jakten på det gula guldet

Jag och Lola körde ut till hennes gamla tillhåll och där fann vi en massa kantareller. En varsin ICA-kasse för att vara exakt. Vi var ute i tre timmar! Hur mysigt som helst! Vi satt på berget vid sjön och snacka om livet. Gillar att vara lantlolla känner jag. Känner inte lika mycket kallelse till stan som för nått/några år sedan. Är det åldern eller är det nått annat tro? Kom hem till en tänd grill där det grillades kött och grönsaker. Perfekt dag!


Redo för svampjakt!


Tjusiga stövlar!


Vi ramlade in i massor av fjärilar, de var överallt.


Det gula guldet!


Jag är sjukt nöjd över fyndet.


Grillat är godast.


Pappa har fyndat ljusstake i skogen.

Skön dag blev det. Nu blir det nog lite film och jordgubbar.

Herr kantarell

Jag och Lolan ska ut och leta svamp idag. Kan bli spännande. Sist jag var ute och letade svamp i höstas med Aspen så satt vi mest i ett jakttorn och snackade skit. Nån ätlig svamp hittade vi då rakt inte.


Sorglinan

Mamma tyckte tvättlinan såg lite sorglig ut när jag hängde min svarta tvätt.


Jamaican me Crazy!

Det var en onsdag i Funäsdalen och vi kände för ett reggaetema på onsdagsklubben Pelikan.



Red Stripes och raggaemusik.

Vi slängde ihop en tvårätters. Jerksaucechicken med cinamonpotatos!



Jerksauce

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ dl krossad ananas
2 tsk habanerosås
2 msk farinsocker
1 tsk kryddpeppar
1 tsk timjan
2 tsk salvia
1 tsk svartpeppar
2 tsk salt

Finhacka löken och kör sedan allt med mixern så det blir en slät sås. Sen är det bara använda den till att marinera kycklingen med. Stek kycklingen och häll på en massa sås. Potatisen blev lite provisorisk, potatisbullar som vi körde i ugnen (grilläge) sen så hade vi på lite kanel och socker för sötmans skull. Kryddig och gott!

Jamaicanska bananfritters



3 stora bananer
2 dl grädde
1 dl mjöl
Kanel och vaniljsocker efter smak

Mixa ihop allt. Hetta på en massa olja i en stekpanna och fritera fritterserna. Glass och chokladsås till!


Happy happy!

Nu på fredag är det Reggaefestival i Norrtälje. Jag ska dit!


Söndag

Ber om ursäkt men det här inlägget blir inte ett dugg spännande. Somnade tidigt igår och drömde en massa jobbiga drömmar, drömmar om personer man tycker/tyckte om men som nu är som bortblåsta. Inte för att det är personer som bor på annat ställe och då inte ses på grund av tidsbrist utan människor som man ser ofta på stan men som man inte längre ens hälsar på. Hur blev det så? Var någonstans försvann det man en gång hade? Ibland hänger man rätt intensivt med en eller flera personer och sen poff aldrig mer. Lustigt det där. Bara en liten tanke som gjorde mig lite sentimental.

På dagens shema står inte mycket. Tvättberg med sneda bokstäver. Kanske ska sortera upp det berget till små kullar. Sen ska jag tvätta ett par smutsiga Converseskor och försöka få rent ett par vita lågskor som blev gulbruna av att tvättas i maskin. I-landsproblem. Tvättberg. Tvättberg. TVÄTTBERG! Jag ska Googla tvättberg och se vad som kommer upp.. inget skoj kom upp. Typiskt.

Jobb

Då var det klart! Första arbetsdagen för sommaren. En annan har ju legat i, eller inte. Har aldrig vart så arbetslös som nu. Aldrig haft en månad utan en lön sen jag började jobba. Inte lätt ibland. Men det löser sig. Är helt död efter jobbet. Kunde ju såklart inte somna inatt så jag var ett smärre lik när jag gick upp. Lite kul hade vi idag, det har förberetts för ett bröllop och då hittade vi lite roliga grejer som de ska använda ikväll. Bland annat en blå skumgummiperuk. Blev ju sjukt snygg i den. Idag skulle vi fira min lillkusin Frida som i och försig inte är så liten längre men jag är lite för slut i kroppen så jag orkar inte det just nu. Tråkigt tycker jag!

Av någon anledning har jag lust att titta på Sju år i Tibet. Hm.

Kan ju passa på att välkomna en Johan till min blogg. Hade fått en kommentar från en helt okänd person och det händer ju inte så ofta. Händer ju visserligen inte ofta att nån kommenterar överhuvudtaget men det tar jag som att tystnaden erkänner att jag hela tiden har rätt, hehe. Gos på er!


Smickrande bild från klockan 08:00 imorse.

A Night at the Lolas

Blev lite skitsnack och en film innan jag kastade in handduken. Ska ju upp klockan 07:00 imorn, hur nu det ska gå till? Vi kikade i alla fall på filmen Eight Below. Sådär tjejig och mysig om söta små hundar lämnade ensamma i Antarktis i en sisådär 175 dagar. Lite småsorglig men fin film.



Toots & the Maytals - 54-46 Was My Number

Älskar denna låt. Så skön. Vilket dessutom påminner mig om att jag vill ha nya hängslen.



Nu ska jag rota tag i nån skön skiva och åka till Lola. Ha en kul kväll!

Plask i pölen

SKulle duscha men det var dåligt tryck i slangen så jag fick gå till tvättstugan och dra i en spak. Påväg till tvättstugan gick jag förbi ett par pölar, tilläggas bör att jag var barfota och iklädd badrock. Vem kan motstå att inte hoppa i en vattenpöl då? Inte jag i alla fall. Stänkte på rätt bra och jag blev jättelerig. Haha. Sen duschade jag.

Ikväll ska jag in till Lola och titta på lite film, blir en tidig kväll för jag ska faktiskt jobba imorgon. Kors i taket!

Nu ska jag klä på mig.


Turkost

Ändrade om lite här igår. Detta är bara ett litet test, ska ändra headern lite för den blev så slarvig. Började ju tokåska så jag fick sluta med datorandet. Hatar åska, har alltid vart rädd för blixtar. Usch.

Nu ska jag kika runt lite på nätet så jag återkommer sen.

Hangover

Vilken jävla rulle! Skrattade mig lite hes tror jag allt. Blir jävligt sugen på en kaoskväll. Vi måste styra dårskap när du är hemma i Norrtälje Jojjo. En klassisk ALL IN! Sen allt ut i taxin.. Hehe.



Jag ser det snöar..

Inte alls men jag skulle gärna vilja att det gjorde. Vill åka skidor. Jag vill gärna gå runt i underställ och löka. Jag vill gärna ha mössa på mig så håret under ser ut som ett helvete. Jag vill ha mina termobyxor på mig. Är det bara jag som har sådana begär mitt i sommaren?


Fotat av Erik Huldt uppe vid Walles i Funäsdalen vintern 2oo9.

Nattens och dagen låt

Den gick på radio när jag körde hem i natt. Den hör man ju inte varje dag direkt.



En torsdag, ett citat


"..sommargäster, ja det mesta är ju Stockholmare och resten är ju bara skräp det med"  Älskar Söderman i Saltkråkans lite stofiliga citat. Väldigt likt min farfar.

Ännu en dag då man önskar att solen skulle gjort sitt intrång. Får väl pyssla med annat. Ville fota lite men jag har ingen lust att gå ut och fota tråkigt väder, inte just nu i alla fall. Eller när jag skriver det så blir jag rätt sugen på att klämma på mig mina tjusiga stövlar, mössa och vantar och gå ut. Pappa har kört ner gräset på åkern här utanför. Han körde baklänges med traktorn, såg jättekul ut. Han har nämligen en ratt till på sin traktor så han kan sitta åt andra hållet och köra men det vet ju inte dom som kör förbi. Haha. Lantlig humor! Ska slänga in en tvätt i maskinen och sen hiva in en massa pocketböcker i pappas nya bibliotek som jag fixat på hela övervåningen. Ett antal hundra böcker står numera där. Helt galet vad han har böcker. Lågarö Bibliotek någon?

Bara för att längtar till sommarväder, och för att jag är så het i den där klänningen så jag tycker hela världen ska se den.


Croatian Invasion

Denna är till Jezzlan och Lola som inte förstod mitt skämt när vi snackade om gamla samlingsskivor från 90-talet. Enjoy!



Ännu en dag i paradiset

Idag har jag vart en soffpotatis. Kollat på film, 17 Again, en riktig fjortisfilm, som jag blev helt såld på. God I love to be a geek! Mamma tyckte jag var lite deppig så hon köpte bullar och cola, vilken pärla hon är! Sen gjorde hon pannkakor till middag. Jag är bra bortskämd jag. Lånade bilen och drog hem till Jezzlan, där jag lyckades med konststycket att trolla bort hennes muspekare på datorn, oops! Men det kom tillbaka sen.. Lolan kom över och vi öste Absolut Music 35 innan vi sedan avancerade ner till Trädgårn, propp med folk, vi drack vatten hela kvällen. När blev vi pensionärer? Oj vad vi spar pengar! Mös runt lite och träffade folk. Sen fick det bli en fika på Donken innan jag körde hem igen.

Sov gott raringar!

Kameran stod ju redo så jag slängde på min externa blixt för att testa lite. Jävla skumt ljus det blev men jag hann inte mixtra så mycket innan batteriet dog. Men som en äkta bloggare så måste man ju ha "outfitbilder" så varsågod. Ser lite sådär småpluffsig ut i fejset också. Mmm rart!


Åland, tur och retur

Igår åkte vi lite båt minsan. Hade kanonväder så vi satt på akterdäck och hade det gött. Åt lite räkmacka och drack vin. På hemresan blev det buffé och lite mer vin. Jag och mamma babblade som dårar. En riktigt mysig dag blev det.

Idag har jag vart måttligt rolig. Slö var ordet. Skittråkigt väder, jävla kuling här hemma. Rart! Blev en del film idag..

Blir det Onsdagsklubb imorn?


Mamma och moster i solen.




Craving

Jomenvisst serru, jag är fortfarande vaken. Galet. Ska snart lägga mig i sängen och somna till filmen "Empire of the Sun". Har ätit tre stycken asgoda mackor och druckit en massa cola. Nattuggla var det här. Till min craving då kanske, turkosa chinos. JAG MÅSTE HA! Ska finnas på H&M bland annat men inte på deras webbshop så det luktar Stockholm just nu. Så rik som jag är, not! Men de är ju så fint! Sponsor?


Dessa är från SWEET. Så jävla klockren färg asså!

Sommarplågan

Just som jag trodde att jag glömt så börjar man nynna på skiten igen. Därför vill jag få er göra samma sak, Jag vill inte lida alena!

Lådrensning

Gick igenom två kaoslådor med "minnesgrejer". Jävligt skoj att hitta roliga foton och urklipp med mera. Nu är det fint igen. Har slängt lite skit också. Jag och mamma tog oss en sväng till Gräddö för att handla lite. Träffade Sara och Viktor, vi ska nog styra upp lite grillning i veckan. Vad säger du Lola? Du är med, bra!





Hittade sjukt många vykort från hela välden. Beresta vänner man har. Har även sparat alla festivalband och scoutgrejer. Hur sött som helst! Brev från min brevvän i Ryssland hittade jag också. Måste ta och läsa igenom dom någon dag. Konsertbiljetten från Håkan Hellström 2001 som jag och Lola var på mitt i svinkalla vintern. Sjukt bra konsert var det! Minne minnen!



Imorgon åker jag och mamma på dagskryssning med mammas syster och lite kusiner och sysslningar med flera. Blir buffé och mys hela dagen. Hoppas på sol!

Grillning hos Lola

Blev en riktigt mysig kväll. Jag, Lola, Jezzlan och Slemelie. Åt en massa god mat, spelade Nintendo Wii och gick på en lång promenad med tillhörande gungande vid Kvisthamraskolan. Jag och Jezzlan tog även en liten snabb raggarrunda på stan med bilen. I äkta volvoraggarmanér.


Jezzlan hade med sig en liten goodiebag med mat.








Tre gringos.




Såndär konst.


Kalas

Min söta kusin Theresia blev 20 år idag så jag och mamma åkte dit för att fira. Massa god smörgåstårta och hallontårta. Mums mums! Hon fick bland annat en Cava av oss så man får väl hoppas hon inte blir alldeles på arslet ikväll, hehe. Nu är jag åkt hem och lämnat mamma. Ska in till Lola sen och grilla, tar bilen ikväll jag. Skönt att sova hemma och orkar nog inte dricka nått ändå. Vill mest umgås med mina små raringar. Vi ska spela lite kubb också. Blir grymt det!


Who Framed Roger Rabbit

Det var ju inte igår man såg den filmen. Tycker om den lika mycket som när jag var liten.


Sippar på rödpang

Har just ätit middag och druckit lite vin. Gott gott!

Fick värsta sentimentalrycket. Snackade lite med Lola idag. Om alla vänner som är ute i världen och flyger och flänger. Att man saknar dom som tusan! Jag har snart inte sett Anna på ett helt år! Det är bisarrt! Saknar henne. Och Johanna är i Norge. Saknar henne också en väldans massa. Det är så härligt att man har sådana sköna tjejpolare som tar för sig och kommer iväg men usch vad man ibland bara vill att det ska vara som förr då vi alla hängde i Norrtälje, alla dessa förfester vi haft, krogrundor och dessa söndagar med bakisångest. Våra dagar vi legat i parken som ett gäng döda valar. Och så vidare.. those days are gone! Tillsvidare. Men man kan alltid se fram emot våra reunionpartaj! Snart kommer Jojjo ner och då jävla blir det kalas! Och i oktober kommer Anna. Wie!



Försökte mig på att få en cool bild men det blev lite för ljust i bakrunden och jag hade lite dåligt tålamod. Älskar mammas keramikglas. Allt smakar så mycket godare med dem.

Ha en härlig kväll i solen!

Spikmatta

Ibland när man har en trasig scoliosrygg så får man ruskig träningsverk i den efter att ha möblerat om en hel övervåning och röjt bort säckar med bråte. Får man nog även fast man inte har en S-formad rygg i och försig. Tänkte jag skulle testa mammas spikmatta och det var riktigt skönt! Såg ut som en prickig korv efteråt.

 

Sthlmshäng med Hanna

Drog ju in till Sthlm idag för att träffa Hanna, vi började med lite häng i Kungsan. Köpte med oss thaimat och satte oss utanför Berns och hängde lite mer. Gott gott! Sen började shoppandet! En svart oversize kofta, ett par ljusblåa jeansleggings, en vit oversizetisha som passade bättre på mamma så hon fick den. Sist men inte minst, ett par nya pjucks! Vi gled runt och snackade skit över hela stan innan jag drog hem. På bussen hem satt ett tjejgäng och skulle ut till någon kompis sommarstuga. Man kunde undra ifall dessa bruda seriöst bott i en låda utan vare sig TV eller tidningar i, så korkade frågor som de hade. "Vadå finns det el där ute?" (jättechockad tjej som sitter och gapar), varpå den andra säger "Stackars människor som bor här i skogen och måste gå ut och hämta vatten", på fullaste allvar! Det är för fan inte ett krigsdrabbat U-land ni ska till! Skärpning!

Ja det var det. Nu sitter jag här och luffar och ska snart sova.








McBurger Town


Hasseburgare!

Efter middagen blev det kneg för mor och far. Det inte dom orkar göra gör jag just nu. Helt galet hur mycket man samlar på sig på en familj som består av fyra medlemmar. Mycket av det ska slängas och det är det jag pysslat med nu ikväll och igår. Ska nog bli bra det här. Helt slut nu! Tog just en dusch för att få av mig all svett, har sprungit runt i shorts och bikiniöverdel men endå dött av svett. Sitter och gör ingenting just nu och det är sjukt skönt. Ska in till Sthlm imorn och träffa Hanna Z och sen följer hon med hem hit en natt. Ska bli ruggigt kul att umgås med henne. Gör man ju inte direkt varje dag. Träffa henne i typ 2 minuter på Peace & Love.

Har snackat med Lola ikväll också, vi ska styra ihop en grillning i helgen. Låter prima kung det tycker jag. Grillat är ju godast!

God natt på er!

Sugen på en ny klocka!

Satt och surfade in på en massa streetbutiker på nätet. Hur mycket roliga klockor som helst! Min talande svarta har börjat låta som ett fyllo. Undrar vem som kan ha slösat så mycket på batteriet, Aspen? Hmm mysterium!

Vet inte vilken jag vill köpa. Alla?



Passade även på att söka ett jobb på T-12. Hoppas man kan få lite flyt så man får jobba lite den här sommaren i alla fall. Nu ska jag grilla hamburgare!

Bounce tribute to Michael Jackson



Jävligt coolt gjort!

Sommar på landet

Idag är det i alla fall fint väder! Har vart ute och njutit av solen. Nu är jag överkokt!























Gud så gemytligt!

Tråkigt och tandgnissel

Har börjat med en extremt jobbig ovana. Att pressa ihop käkarna hårt som fan när jag inte är sysselsatt, till exempel när jag sitter och slösurfar. Inte kul för tänderna och huvudet. Slängde ihop ett collage på mig själv från alla möjliga tidsepoker av bilder jag hittade på den här datorn. Allt är från 2007 och bakåt. Jag älskar att titta på gamla bilder. Satt alltid och bläddrade bland farmor och farfars fotoalbum när jag var där som liten, och jag var där nästan varje dag! 



Jätteslarvigt gjort. Jag har blivit en riktig bloggnörd, har alldeles för mycket fritid. Nån borde egentligen ta och rädda mig från att blogga ihjäl mig. Eller, jag kanske blir rik på detta? HAHA! 

Drinktips Avloppsrör

Måste ta och köra en fylla på denna nån kväll. Nån som vill vara med på denna tema-kväll?


3 cl Baileys
3 cl Blå curaçao
Cola

Blanda ingredienserna.
Fyll upp med Coka Cola.

En sovsäck tack!

Denna skulle man ju vilja luffa runt i. Ser sjukt mysigt ut.


PAUSMUSIK!

Helvete vad mycket böcker det finns i det här huset! Håller på och sorterar upp böcker i bokhyllor här hemma. Låd och påsvis med böcker. Min pappa gillar böcker skulle man kunna säga. Jag är helt slut i huvudet. Slut som artist och jag har inte ens kommit halvvägs.




Bjuder på en bild från en provhytt (NO SHIT!?) med ett underligt plagg på mig. Mysigt var det.

We're on a mission

Dagen har gått till väga som så att jag satt uppe hela natten, spelar ingen roll om jag somnar i anständig tid för jag vaknar klarvaken mitt i natten. Dock var så fallet i natt. Somnade först runt klockan 05:00 efter lite dokumentärer och ett avsnitt av Morden i Midsomer. Mycket nöje. Pensionärsnöje är aldrig fel det. Vaknade av ett Gull Britt Svensson ringde vid 09:00 från en ort som låter som kräks när man uttalar det. Sov lite till och drömde att det spöregnade, vaknade och det regnade. Svensk sommar. Kollade på en dokumentär om Michael Jackson, duschade och tog bilen till Gräddö för att handla de roliga produkterna bestående av mjölk, fil, groddar, tamponger och cigg (till mina föräldrar). Tog en tur bort till Kyrkan för att titta till farmor och farfars grav, vattnade den lite för trots vädret så var den torr. Lagade sedan i ordning en kulinarisk middag till mor och far, ungskyckling med rotfrukter och annat gott. De var mycket nöjda. Har du läst ända hit? Otroligt för jag gäspar bara av att skriva skiten. Tröttsamt tråkig dag faktiskt men jag är helt slut i kroppen.. det senaste halvåret har visst satt sina spår.

På torsdag ska jag i alla fall in till Sthlm och träffa Hanna som kommer ner från Sandviken ett par dagar. Jag känner två personer från Sandviken och båda heter Hanna. Bra komiskt. Ska i alla fall träffa Hanna den yngre. Hänga runt lite. Ska bli skönt.


Krig och spioneri.

Jag har ett ganska stort intresse för att läsa böcker om krig (framförallt 1900-talets stora krig), se filmer med samma tema och så vidare. Fastnade för SVT:s nya dokumentärserie Spioner På Riktigt ikväll. Jag har läst en massa böcker om spioneri och tycker det är asspännande, så efter att ha sett en dokumentär om Stig Bergling så började jag leta lite på nätet och hittade en amerikansk dokumentärfilmsida (klicka på dokumentärfilmsida) där det finns hur mycket dokumentärer som helst som man får titta på gratis. Just nu skulle jag inte bry mig ett dugg om det blev snöstorm (så länge inte elen går), för då skulle jag få sitta inne och kolla igenom allt.



Dock kan jag ju tipsa om att det finns en massa andra dokumentärer på den sidan också. Om ALLT!

Film

Skapar liggsår här. Laddar inför imorn, då ska jag fan vara kry och skutta runt i solen.

Tills dess är det film som gäller, Jönssonligan Dyker Upp Igen. Älskar dessa svenska humorfilmer, än bättre alla "dåliga" citat.


Lite gott och blandat!
(Snodda från Wikimedia)

"Hurry up nu Harriet" eller "Ta det lugnt nu, Harriet!"
"Och hur smakade bananen?"
"Finska sämskskin, det sämska som finsk"
"Det brinner visst hos grannarna"
"Få se nu, sex minuter från... nyss"
"En dubbelpipig!"

Födelsedagsönskelista 2oo9

Det är väl aldrig för tidigt att börja önska sig en massa skoj till sin födelsedag. Jag och Skrot har börjat planera våran födelsedagsfest. Var ju en succé förra året! Boka in den 15 augusti (preliminärt). Planering måste göras.



Mp3-spelare från Samsung
Leila Lindholms
Piece of Cake
Per Morbergs Scenen livet och konsten att laga mat
Blender från OBH-Nordica
Presentkort på klippning
Champagneglas
av modell coupe alternativt "likörsvängare"
Sex & the City-boxen
Presentkort på tatuering
Presentkort på massage (rygg, nacke och skalp)
Extern hårddisk (vilken som helst bara det är massa minne)
Rutiga Kokboken
Pengar
Mats-Eric Nilssons
Den Hemliga Kocken
Jamies Matrevolution
Stora hörlurar av liknande sort som Scullcandy (gärna färgglada, rosa, turkos o.s.v)

Det var ju inte en så pissig önskelista om jag får säga det själv.

Oinspirerat

Kanske världens tråkigaste inlägg. Hittar inget kul på internet och jag är sjukt tråkig själv.



Sitter och tankar musik, Blir mycket Battles. Bra underlig musik men cool. Ungefär som jag då, haha.. Usch! Fortfarande sjuk. Kommer bergis vara resten av sommaren känns det som. Helt lam i kroppen. Ska läsa ikapp Rocky DN nu.

Räkna får!

Jag slog på en film och somnade till den. Vaknade för en halvtimmesen med huvudvärk efter att drömt konstiga drömmar och spänt käken. Men så googlar jag lite och hitta denna. Tror dock inte att man kanske somnar i första taget, mer bli sjukt uttråkad.

Örtlax med färskpotatis och kall syrlig romsås

I fredags bjöd jag mina fina föräldrar på middag.



Örtlax

3 bitar laxfilé
En skiva vitt bröd
1,5 dl parmesanost
Vitt vin
Grönsaksbuljong
1 dl örtblandning (gräslök, basilika och dill)
Kryddor (citronpeppar, vitpeppar och salt)

Gör en blandning med alla ingredienser utom vinet och buljongen som du häller på laxen efter du lagt på blandningen. 20 min på 225 grader.

Syrlig romröra

3 dl gräddfil
Gräslök
Citronsaft
1 rivet äpple
1 burk svart stenbitsrom

Blanda, blanda, blanda!

Servera med färskpotatis!



Enkelt och gott recept för att få glada och nöjda föräldrar!

En vän med halsfluss

Emilie kom hem idag, med en hals som var allt annat än frisk. Halsfluss.



Det hade visst regnat en del på Hultsfred. Bäst att torka kläderna så de inte möglar.


Trist!

Har tampats med den här förkylningen i till och från två månader nu. Den finns alltid i mig, gör mig trött och seg framförallt och ständigt detta slemmande! Nu har jag ont i varenda körtel som finns tror jag. Armhålorna, brösten, bihålorna och sen har jag ont i ljumsken. Vad som sitter där är oklart. Har legat helt död i sängen hela dagen så det blev inga bilar för min del. Urtrist! Förhoppningsvis är jag lite piggare ikväll så jag kan ta en runda på stan. Vore tråkigt att sitta inne hela kvällen också. Ska handla lite ätbart så kanske energin kommer tillbaka. Man kan ju hoppas i alla fall..

Vi tog en repa på stan igår, hängde på Trädgårn och skulle vidare till Teatern men de hade höjt inträdet så vi sket i det. Så kul brukar det inte vara där inne, dessutom tar de inte kort så vi vinkade hej då!


Katt Williams

Vaknade och hade Slick Rick på hjärnan och vad passar bättre än lite Katt Williams då!

Enjoy!


Dagens craving

I Barca fick jag aldrig nog av en glass, Nesté Cheescake närmare bestämt. Så jävla god! Krämig yogurtglass ned jordgubbsås och små kakbitar i, överdragen med något vitt som smakade lite som glasyren på en morotskaka. Hursom, lätt den godaste glassen. Finns den i sverige?



Snart kommer mamma in så jag ska nog ta och klä på mig. Satt uppe hela natten och kollade sista säsongen av Cold Feet och bölade. Så sorgligt i slutet!

Ha det gött

Åhhhhh

Fan jag vill ju till Hultan. Fan vad jag hatar att vara vuxen och smart (ibland). Jag spar en massa pengar och det är ju skitbra men fan vad kul det hade vart. Fick ett litet sms av Jezzlan, hon hade ju inte direkt jättetråkigt. Tydligen många bekanta där nere också. Men men man kan ju inte vara överallt och dessutom ska jag träffa Lola imorn och vi ska nog klara av att ha kul ändå. Det brukar vi ju klara med bravur!

Som en bomb..

..dyker mitt nya intresse upp. SKOR! Det har väl alltid vart ett intresse men HIGH HEELS! Det har verkligen aldrig vart i mitt intresse förrut. Något hände när jag var i Barcelona, min tjejgen vaknade. Och nu är jag besatt!

Have2have är mitt nya häng och jag känner mig som när jag var liten och gick runt i mammas skor och kläder.

Sen gör det nog inte saken bättre att jag har pressat 3 säsonger av Sex & the City nyligen heller. Sen kan jag ju inte glömma min skoknarkande vän Cam som inspirerat. Utan henne skulle jag inte kommit hit.



Dessa tingestar skulle jag vilja kunna gå i. Okej de översta till vänster skulle jag inte köpa men det vore så kul att ha värsta porrtofflorna. Men de nedersta måste jag nog skaffa, eller ett par liknande. Tygdojjorna är ju bara ascoola tycker jag.

Tack för mig!

En typisk Melkerdag.

"Denna dagen ett liv... denna dagen, inte ett liv" Melker Melkersson Saltkråkan

Ett av mina favoritcitat. Melker är djup, han är kännslig och bara underbar. Sen hör ju Saltkråkan till mina absoluta favoritböcker/serier/filmer av Astrid Lindgren. Vem vill inte bo i skärgården och ha det som i Saltkråkan?

Dagar som dessa tycker jag inte direkt om mig själv. Jag är lat och deppig. Latheten och olusten till att ta tag i mitt liv gör mig nere. Titta ut genom fönstret gör ju inte saken bättre. Ska detta vara julimånad?



Dock kan jag vara glad för en annan sak. En sak jag aldrig nämnt i bloggen och som jag tänker fortsätta att inte nämna mer än i kryptisk skrift. Det som hände för två månader sedan, nått jag skäms för men är tacksam att det hände, konstigt nog. Det har i alla fall berättats för mig idag att jag får en chans till. Skönt att inte behöva tänka på det längre. Dock gjorde det mig lite ledsen ändå att bli påmind om det idag. Jag skyller på vädret.


Nya jackan och väskan.

Köpta på barnavdelningen. Är faktiskt inte helt bortkastat att vara smal och kunna ha kläder från barnavdelningen. Barn går ju inte direkt runt i skära tights med jordgubbar på som när man själv var liten.

Nu ska jag hoppa i duschen.

Hasse and Jezzlans weekend of fun

Har spenderat helgen på Roslagsgatan hemma hos Jezzlan och Slemelie. Har vart mycket trevligt och härligt slapp. Har vart en partypooper hela helgen och bara tyckt det vart skönt. Sprang på Julinatta med Lola, Sara och Jalle i torsdags, 2 timmar på JC där de hade utförsäljning. Jag köpte ingenting! I fredags låg jag i sängen och kollade Sex & the City tills det var dags att möta Jezzlan vid ån, dags för traditionen att kolla på "Konst i ån". Sagt och gjort, en härlig promenad som avslutades på Landkrabban. Efter det blev det festivalhandling vid Knutby Torg. Kvällen var oviss men vi kläckte den underbara idén att åka ut till Undra och grilla med mamma Mia och Kapten Arremyr. Gott som tusan! På lördagen tog jag mig en liten shoppingsväng inför kvällen, en fejkskinnjacka i svart, en svart skinnväska och 3 par trosor. Vi gjorde ceasarsallad och vitlöksbröd och drack vin men partystämningen infann sig aldrig och vi kollade på Morden i Midsumer istället. Livet är inte bara en fest. Söndag innebar lata dagar med glass och mer Sex & the City. Jezzlan kläckte idén om pizza och jag var inte sen med att hänga på. Så det blev en Ciao Ciao utan champinjoner och extra lök framför "Vad blir det för mat" på TV.

Det var min helg det. Lagom.




















Men på nått sätt, livet är en fest!

Minnen från en fylla 2008

http://www.barometern.se/noje_o_kultur/hultsfredsfestivalen_2009/daligt-med-fibrer-i-maten---videoenkat-om-maten-pa-hultsfred(693722).gm

Klicka på "Visa i mediaspelare"

Som gjord för att vara framför kameran. Right...

Mot nya äventyr

Idag är det torsdag. För er som inte kan det här med dagar och datum..

Har i dagarna fyra inte gjort ett dugg och det har vart så skönt. Mest funderat, lidit i värmen, vart vaken hela nätterna, kollat film och serier, fotograferat natur. Igår drog jag, mamma och pappa och spanade på havsörnarna som har bo i närheten av vårt hus. Vi såg bara till deras två ungar som drog så fort vi kom så bilderna blev det endast på boet deras. Ska smyga dit nån dag igen och fotografera dom. Så jävla fina djur!

Ikväll är det Julinatta i Norrtälje, jag ska in och träffa lite gamla och underbara vänner. Bara ta det chill och kanske fynda nått snyggt på reorna. Sen blir det till att ta en Somersby på tapp på Trädgårn. Ska sova över hos Jezzlan. Så mysigt! Ska hjälpa henne shoppa nödvendigheter till Hultan imorgon. Kommer bli toppen.

Up & down

Trodde jag skulle börja känna mig bra nu från förkylningen. Har endå stått och gått de senaste dagarna. Idag därimot, bryter alla trender som har med att gå och stå. Musklerna värker och halsen låter som kråksång. Dessutom har jag gnisslat tänder hela natten så min käke har låst sig. Dock finns det ju ett ljus på himmlen och det är just det att det inte finns nått ljus på himmlen, det är molningt och tråkigt ute. Så jag får ligga och tycka synd om mig själv i sängen med film. Kollar på Monthy Python idag. The holy grail.

Hade tänkt börja skriva lite på ett utkast till en berättelse idag men jag känner att inspirationen gick i backen. Men förhopningsvis kommer min musa tillbaka igen.

RSS 2.0