Skridskor i Sportcentrum

Idag var det allmänhetens åkning så vi packade ned skridskorna, jag, Aspen och Lisa och såklart vår personliga fotograf Jezzlan. Konditionen är ju inte den bästa men jag trillade i alla fall inte. Åkte ett par varv, vilade lite och åkte nått varv till. Sicka sportfånar vi var!





Naturbegåvningar!


Makeover: Aspen

I måndags träffade jag ju Aspen och Lisa. Vi tog oss till H&M där vi fick den fina idén att sätta på Aspen nya kläder. En ny stil helt enkelt. Detta blev resultatet!


Vilken Asp gillar ni bäst? Slackerasp eller dansbandssossa?


Tre bilder från helgen.

Hade ju som sagt 10 st bilder på kameran och nu ska ni få tre av dessa. Resten var mest bara posebilder.


I detta hörn utomhus hängde vi en del. Det var enda stället man inte behövde stå som packade sillar och svettas.


Annika hittade en snygg patch att ha mellan tuttarna.


Frulle i Vällingby med jäntorna.


Hej mitt vinterland!

Östring har bloggat på Ramundbergets hemsida och detta är vad han visar! Snö i mängder. Underbara värld!


Tisdag, eftermiddag, trött

Har inte så mycket att berätta. Har jobbat, fryst häcken av mig så det fick bli tjockisjacka idag. Just nu är jag trött i kroppen. Ska ta och mysa ner mig med nån film eller nån tv-serie. Återkommer senare då jag har nya krafter och lite bilder att dela med mig av.

Ännu en dag i paradiset

En av mina favoritrubriker. Den är stulen från tv-serien Sally som gick på SVT för flera år sedan. Underbar serie!

Har umgåtts med Aspen och Lisa idag. De hämtade mig vid lunchtid och vi tog oss en liten fika på Smulan, busade på H&M, var inne på Hamnladan, besökte ML Asp, lagade och åt god middag och efterrätt samt spenderade några timmar i TV-soffan. Rackarns mysdag! Imorgon ska jag kila och jobba några timmar.

Natti natt!

Idag: Träffa Kung Aspen

Detta kan bli kul! Jag, Aspen och Lisa. Weeha!

Dansant bebis!

Kanske det sötaste denna vecka! Snacka om att ungen tar till sig Beyonces moves. Mitt lilla hjärta smällter! För övrigt en låt som var ett återkommande "ha-på-hjärnan-i-barca". När man glömt den kom den satans mobilreklamen på en TV nära oss och så gick man runt och gjorde den där fula handrörelsen!




Pengaspenderande

Köpte ju lite nytt i Sthlm. En turkos skjorta, en scarf och en mössa. Slängde ihop en liten animering med alla prylarna.

 


Helgen sett ur mobilkameran

Har kommit hem efter ett roligt dygn i Stockholm. Har umgåtts med Ramiskollegorna Yaman och Annika. Jag och Yaman avverkade lite shopping, fika och Öl och Whiskeyfestivalen innan vi möttes upp med Annika på Söder där vi tog oss en liten barrunda med hennes vänner innan vi drog hem till Annika. Har vart sjukt mysigt och proppat med gamla minnen, skratt och allmän tokighet. Idag drog vi oss i timmar innan vi tog en fika i Vällingby för att sedan dela oss på Centralen, Yaman drog vidare till Sandviken, Annika på arbetsintervju och jag hem till Norrtälje. Köpte en ny skjorta, en mössa och en scarf bland annat, träffade en gammal klasspolare jag inte träffat sedan studenten, snackade mycket goja med underliga människor, åt mest hela tiden (man blir hungrig på mässor), drack en urgod champagne som jag inte kommer ihåg namnet på, låg och halvsov ovanpå Annika och en massa annat bus. Hade med mig kameran men hade ju förstås glömt stoppa i minneskortet så jag kunde inte fota så mycket. Finns 10 st bilder på internminnet men nu är batteriet dött så det dröjer ett tag innan de bilderna kommer upp. Detta är i alla fall vad jag hittade på mobilen.

Tack underbara människor för en kanondag/kväll! Det ska vi göra om!










Tjejmys

Ikväll var vi hemma hos Jezzlan för lite Idolmys och pizza. Allt började med kaos, jag hämtade Jezzlan på jobbet, vi var sena redan då, in på Flygis för att handla godis och chips, ned till pizzerian för att köpa mat, innan hämtade vi upp Tone också, tokproppat med bilar i hela stan, kommer fram till pizzerian, oj Jezzlan har visst glömt hemnycklarna, hon beställer pizza och jag kör igenom hela stan igen för att hämta nycklarna. Efter många om och men landade alla tio hemma hos Jezzlan och svullade pizza, godis och chips. Lilla Liam var helt salig över allt godis och fick nog en rejäl sockerchock den lille. Sen blev det Idol, skratt åt Anna Anka, jävla rolig kvinna! Det fick bli en liten prommis för mig, Skrot och Lola, vi höll på att smälla av efter allt gottande. La mig på golvet framför tv:n efter det och halvsov igenom en av de bästa filmerna, Boondock Saints. Nu är jag hemma, tröttare än någonsin. Fick just ett sms av Cam, hon saknade "Roland", en skämtteckning jag hittade på en väns Bilddagbok i vintras som jag satte upp vid kassan inne i min butik i Bruksvallarna. Den åstadkom en massa leenden hos stressade barnfamiljer. Vi älskar Roland, vi snodde även en tavla på en valross och hade i vårt rum som vi kallade Roland. Roland är vår religion! Haha.

God natt på er!








Ett litet test

Testar lite animering. Får se om det funkar.



Blev ju kanon det där. Ni kommer nog tyvärr drabbas av miljoner animeringsbilder i framtiden nu.


Inspirationslös och feber i ögonen.

Ständigt detta småfebrande som går över på ett par timmar. Internetfrågan löste sig efter stund av min tekniska fingrar. Förstår inte hur jag lyckades men det är ju skitsamma nu. Skönt att slippa sitta på soffbordet och surfa. Jag är så jävla glad att jag har hela helgen fullbokad, förra helgen blev ju en flopp med allt sjuklande. Och dessutom kommer Aspen hem på lördag. Jag är så glad, så glad! Han ringde igår men vi hann inte snacka så länge, han stötte på nån polare och skulle ringa upp men det gjorde han inte. Ska ringa han sen tänkte jag. Har fastnat för jazzmusik, så soft att lyssna på. Får ta och ramla in på jazzfestivalen nästa sommar. För några år sedan så hängde jag rätt mycket på Trädgårn i Norrtälje, mitt ex Max jobbade där så jag brukade hänga där och vänta på att han skulle sluta jobba. I alla fall, jazzfestivalen i Norrtälje brukar ofta ha en massa band spelandes på Trädgårn så jag hängde där, träffade en massa sköna pensionärer som dansade och diggade jazz, vilka härliga människor. Fick till och med en liten svängom med en herre. Go typ!

Snart Idol! Hörs senare!

Nehepp

Våran trådlösa grunka har slutat fundera så just nu sitter jag på soffbordet i vardagsrummet med en sladd som är skitkort, därav får sitta på bordet för att nå till datorn. Blir nog dött här ett tag tills jag fått i ordning på skiten.

Murrigt

Min bror satte upp persienner hos mig idag så jag passade på att byta gardiner. Blev jättemysigt. Jag gillar mitt kära lilla rum såhär på höstkvällarna, det är så mörkt och blir ett härligt rött sken när man har levande ljus. Dessa härliga 70-talstapeter!


Ni får lite bilder från mitt rum också.

Lekte lite med pappas optikfilter. Bland annat ett som är rutat så när man fotograferar ljus så gnistrar det. Kan nog vara fint när man fotar till exempel en julgran. Fanns även ett grönt filter. Dock vet jag inte riktigt vad som är det roliga med det? Allt ser ju ut som att det är fotat i en ubåt. Kanske snyggt om man fotar B&W? Får ta och testa det.

Rensade lite i garderoben så nu är det lite skön ordning där inne.

Jag har rätt mycket solglajjor och sjalar skulle man kunna säga.


Mina älskade datorer och skrivbord!

Min lilla tavla.



Frustrated!

Jag har fått en fixidé, en låt som jag inte kan komma på vad den heter, dessutom har den ju ingen text så jag kan inte googla lyrics. Den här låten finns på Cams söta lilla hårddisk och jag hade lite spel på den några dagar i vintras. Nån sorts relaxlåt. Så stumpilumpan min, har du en aning om vilken jag menar eller på vilken av skivorna på din hårddisk den kan vara så berätta för mig så jag slipper den här tvångstanken.

Jag och Jossi har en sådan underbar plan inför vintern. Håll i hatten säger jag bara!

Let's Go Get Lost

Mycket i mitt huvud handlar om snö just nu. Man skulle kunna säga att jag är lite insnöad. Ramlade på en sjukt snygg teaser från filmen Let's Go Get Lost från Isenseven. Den filmen ser jag fram emot. Den visas i Oslo den 2 oktober för den som vill. Närmare än så kommer inte turnen. Trist för stackars Sverige. Men som sagt, galet snygg verkar den vara!



Funderar på att sälja min Rip Curl jacka och köpa en ny. Sitter och spanar som en dåre. Har hittat en sjysst så vi får se.

Kvällsrapport.

Befinner mig med båda benen under kroppen på min fula kontorsstol i mitt sovrum. Har en hemsk låt igång på Spotify och har ont i magen, jag är hungrig. Eftermiddagen och kvällen:

* Kollat på två Polisskolanfilmer.
* Snackat med Yaman två gånger. Vi har planerat ett anfall mog Öl & Whiskeymässan på lördag.
* Mejlat med Jossi om lite skvaller inför vintern.
* Surplat köttsoppa.
* Sett på IDOL.
* SMS:at med Jezzlan och Annika. Tacoknytis hos Jezzlan på fredag. Eventuellt ett litet pyjamasparty med Annika natten till söndag.
* Tagit itu med min kalender och insett tråkig fakta. Mer om det sen..
* Kollat på bilar och eventuellt funnit en som jag ska in och kika på på torsdag. Hoppas, hoppas! Annars dyker det nog upp nått annat.

Det var det.


Sol och värme!

Har kikat på bilderna från Barca, längtar tillbaka. Jag älskar den staden! Blir en weekend dit efter vintern, vem är på? Bokar vi flyg ett par månader innan så blir det inte så dyrt. Är så grym shopping där nere! Trist väder ute så jag ligger i sängen och kollar på Polisskolan-filmer och dricker Cola. Härligt, härligt!

Spana in min solbränna efter en månad i Barca, morotsfejs ser det dessutom ut som att jag har.


Nyvaken

Sov rätt länge idag, men så somnade jag sent också. Kollade på film. Igår var det säsongsstart av How I Met Your Mother så jag ska kika på det avsnittet nu och sen äta frulle. Jag tankar sällan ned film och musik längre, Spotify och Stagevu fixar biffen. Stagevu är en jävligt bra sida om man vill se på film och TV-serier, bra kvalitet. Så kika in där om du inte orkar tanka.

Ett stycke snygga skor!


The Boat That Rocked

Har just kikat på filmen från rubriken. Den var rolig! Gillar brittisk humor, den är inte lika töntig som amerikansk humor. En sevärd film, särskilt om man diggar 60-tal!


Idag

Har vart ute en stund för att fota lite höstbilder men eftersom att alla höstfrukter börjat ruttna så blev det inte så jättemycket snyggt och mitt sjuka nylle orkade inte kämpa så mycket heller. Blev många besvikna bilder men man får väl göra ett försök till sen. Inatt har jag drömt om en tre meter lång orm som vägde 70 kg, vet inte hur många gånger det upprepades. Sanslöst!


Mm maskätna äpplen.










Bror min kämpar på.




Avslutar med ett snigelgangbang.


Min helg?

Blev inte som jag tänkt i alla fall. Blev febrig i fredags men körde ändå på som om inget hänt. Två vändor in till till Norrtälje, middagsbjudning till släkten på kvällen men jag däckade istället. Jobb på lördagen, pinade mig iväg till jobbet och där var jag a big mess! Skakade runt och stackars Sarah fick göra det mesta tills mamma kom och hämtade mig vid 10-tiden. Hem till sängen och sov och svettades. Vaknade till slut upp lite halvt död och kollade på massor med That 70's Show, typ 2 säsonger bara, ingen fara. Mamma drog iväg på sexparty i Lohärad hon, fick ett MMS av Maritha där min mor kelar med en stor gummigrej, skrattade så jag grät! Förstår mer och mer vad jag får allt ifrån. Äpplet faller inte långt från trädet right?
Idag har jag kollat på en säsong That 70's show och ätit en korv, lite choklad och en bullbit. Har knappt ätit sen i fredagsmorse. Inte undra på att jag är sparrissmal. Alltid när jag inte är som jag ska så kan jag inte äta eller blir inte hungrig. Har rätt galen ämnesomsättning dessutom. Behövs inte många svettiga minuter för att jag ska droppa ett par kilo i vikt. Men det är en annan historia. Ikväll har jag tittat på The Butterfly Effect, var jävligt längesen jag såg den. Jag gillar den, den får mig att må dåligt men det är rätt skönt att få bli deppig en stund och få huvudet lite rensat. En film som får mig att må superduperdåligt är Gummo, kika på den. Första gången jag såg den.. eller för att ni ska förstå så filmen vi kollade på efter Gummo den kvällen var Mupparna På Manhattan för att liva upp oss lite, jag började grina när Kermit har minnesförlust och blivit alkis. Jag gråter sällan till film och inte åt dockor! Men då gjorde jag det.

Känner att jag behövde skriva av mig lite. Behöver använda min hjärna till något. Skriva är, även om jag inte är kung på att formulera mig eller särskilt intressant så är det ändå det bästa sätt jag kan få fram mina kännslor. Brukar försöka hålla en ganska snäll nivå i bloggen i och med att alla kan läsa det. Men ändå. Det är skönt! Jag blir glad av att skriva, skiten man grubblar på släpper lättare från ens axlar och man blir pure i skallen.

Lyssna på den här och deppa lite med mig. Fast jag är faktiskt inte deppig men ändå. Kom i feeling, hehe. det regnar ju trots allt ute. Samt att det är måndag om ett par minuter.



Sov gott världen!


Livet är faktiskt lite orättvist ibland!

Fy faaaaaaaaaan!

Gröt

Har just slängt ihop en snabbgröt med kanel och äpplen, olyckligt för mig glömde jag salta den. Så den smakar nästan ingenting. Typiskt! Bättre lycka nästa gång.

Nu, sängen!


Feber i ögonen.

Har haft feber hela dagen men mår inte särskilt dåligt, bara enormt avslagen. Ska nog gå över efter lite sömn. Detta höst och sjukdommar och jag alltså! Konstig mening det blev. Har sovit och kollat på IDOL hittils. Spännande kväll. Hade velat leka med kameran nu när den är hemma och hel igen men nej jag orkade inte. Typiskt. Ska kolla på lite mer TV nu. Mamma och pappa är borta på middag hos faster Birgitta, jag tänkte jag skulle vila bort febern så jag stannade hemma, vilket betyder att jag inte ätit någon middag än. Vem orkar tänka på mat med feber i kroppen? Är bara törstig.

Jolly Roger

Nya filmen från Pirate Movie Production har premiär i Göteborg den 2 oktober så befinner du dig i Götet så spring in på Vasag. 43 och spana in den. Gratis är det också. Filmen har bland annat min namne Hans Åhlund som åkare, eller ja, namne och namne men Haze har vi i alla fall gemensamt. Trevlig gosse har jag hört, har bland annat råkat köra över min vän Aspen när vi var på Railsession på Medborgarplatsen typ 2003. Hasse fick inte riktigt stopp på sig själv efter landningen och använde Aspen som stoppkloss, haha. Det var även första gången jag och Aspen hängde med varann. Sicka minnen!

En liten teaser!


"Sitter på din mugg..

..tuggar örttugg, välter kiosk!" En riktigt fin låt det.

Sitter på jobbet nu, ska snart sno mammas bil och åka in till Norrtälje. Morgonpigg och sådär. Har ätit frukost från frukostbuffén så magen är nöjd. Ska in och få akupunktur och springa ärenden. Sen hem och softa innan jag ska hämta mamma på jobbet.

See Ya!

..


One Hit Wonders

Jag älskar att rota fram gamla dängor. När det har gått tillräckligt lång tid så inser man ju hur bra dom är. Ja eller hur katchy dom är. Har just nu tre favoriter som ni säkert kommer ihåg.

Denna finns ingen embeedkod till så det får bli en länk. Angelique Kidjo - Agolo




ÄNTLIGEN!!!

Fick ett sms av Expert att Nikon lagat mitt objektiv så nu kan jag hämta det imorn. Tog ju bara ca 2-3 veckor längre än det skulle från början. Hur kommer det sig ALLTID att det tar flera veckor längre än de lovar i sådana butiker. Är det svårt att från början säga att det kommer ta lååååååång tid? Mutter, mutter. Satan så rått det är ute förresten. Blir till att ta fram halsdukar, mössor och vantar. Har en gigantisk låda med sådana roliga prylar. Gosigt! Eftermiddagen har gått till att kolla på skidfilm och smörja in läderremmen från pappas väska med läderfett så nu luktar det tjära i hela rummet. Och jävlar vad gott det luktar! Snart blir det middag, pappa har gjort racks (revbensspjäll ungefär..). Satan så gott!

En rolig upptäckt jag gjorde idag var att det är ju faktiskt Vinter OS i februari. WOHO! Och vi har TV inne på hyran i Ramis. Kommer bli grymt. Inte för att jag ska sitta på min röv och glo på TV istället för att jobba utan för att det är så mysigt när det är folk inne som man kan diskutera OS med och mysa lite inne på hyran. Lite sådär som när Stenmark ägde skidbackarna och folk samlades inne för att kolla medans gator och torg låg öde. Myskännsla big time!

Eftersom..

..att dagen blev skit genom att jag vaknade med migrän så har jag mest sovit bort hela förmiddagen. Skulle jobbat men det är inte så lätt när det blixtrar framför ögonen. Tack och lov gick det över på bara ca sex timmar. Bara.

Det börjar bli sjukt kallt ute och luktar nästan som att det ska börja snöa, så vad är bättre än skidfilm denna dag. Kommer ju en massa nytt nu men jag ska faktiskt ta och kika på förra årets grymaste film, That's it, That's All. Var och såg den på premiären i Stockholm förra året med grabbarna. Jävligt bra film med grymma åkare och grym musik. Även fast man inte är fast i snövärldens underbara värld så är det en skön film att titta på ändå. Efter premiären vart det ju såklart efterfest på ett bratigt ställe men vi tog över hela källaren och det blev en riktigt skön fest och vi däckade i Eriks farmors lägenhet/Eriks Studio på natten. Wonderful life!

Här är teasern.


NIKITA

Favoritmärket. De har lagt upp nya bilder på deras höst/vinter kollektion. Och plötsligt förvandlades min blogg till en "modeblogg". Nej men snygga kläder är det i alla fall. Nu ska jag bara skaffa spons så är det kirrat och klart, as if! Se och njut.










Bilder är lånade av Nikitas hemsida.


Yeeees!!

Fick just en väldans massa "VILL HA"-begär! Ska visa varför imorgon. Ska kika på lite That 70's Show och sova nu, ska upp och jobba om 7 timmar.

Natti!

Fatboy Slim

Den är skön den här låten. Videon är en liten moralfilm med kul slut.


Dagens projekt.

Jag fick för mig den granna idén att skjuta med luftgevär MEN såklart hittade jag inga skott. Står på inköpslistan nu. Jag vill ut och panga! Ja jag är väl en 12 åring fast i en 24 årings kropp som typ ser ut som en 17 årings kropp. Rörigt? I alla fall när jag letade efter skott så fann jag på en massa ålderdomliga prylar, såsom isdubbar i trä med söta små snören runt om, 30-tal?, en massa skidvalla som säkerligen har en 40-50 år på nacken. Nostalgi! Samt pappas gamla jakt/skolväska. Den sötaste lilla mörkblå canvasväskan med läderrem. Den var rätt skitig och stel i tyget så jag körde en liten handtvätt i badkaret, varpå vattnet blev BRUNT! Bestämde mig för att tvätta av den lite och sen in i maskinen på handtvättsprogram. Hoppas den går att använda sen. Längre än så har jag inte kommit idag. Orkar faktiskt inte riktigt. Ska påbörja nått projekt nästa vecka när jag har noll att göra. Inget jobb nästa vecka. Ska försöka röja ur våran vind eller egentligen är det en gigantisk garderob. Vill göra mamma lite glad genom att hjälpa henne med det. Blir fan aldrig av. Man bara öser in ny bråte i den där garderoben. Sen har vi vårt skafferi under trappen. Det vill jag också göra. Jag är ju så jävla grundlig när jag börjar med sådant där så jag behöver fan flera dagar på mig. Som till exempel när jag städar mitt rum så ska varenda låda göras fin, gå igenom och bla bla. Tar ju sin tid men det blir fint!

Nu har ni nog somnat här.



Jobbade ju på en skidhyra i vintras, jobbade i den så kallade längdbutiken där många äldre kom in med sina trasiga kabelbindningar. Kabelbindningar är good buissnes! De vill inte byta till moderna bindningar för de trivs så bra i sina kängor. De finns en gigantisk låda med reservdelar till dessa bindningar men jag har en helt ny oanvänd. Nån som vill köpa?



Världens skönaste byxor mina vänner. Kostade hela 50:-.


Blöh!

Absolut noll inspiration. Det är fint väder ute, borde gå ut lite. Vad ska jag göra när jag är ute, jag har ingen lust att promenera. Jag vill göra något!

Vit kortärmad polo

Det ska jag leta efter nu. Försöker komma på vad man kan ha till min nya kjol. Tur att lönen kommer snart. Ska gå till Röda Korset bland annat och leta efter roliga prylar. Är så Loppissugen!

Solstråle

Har vart i Norrtälje, har vart hos sjukgymnasten, fikat med mamma, shoppat med mamma och myst med mamma. Köpte en jättefin kjol/klänning, en grå i kostymtyg. Mamma köpte kofta och tunnika. Är som vanligt lite betagen efter akupunkturen, fick massa nålar idag. Ojoj!

Lite bilder från idag.










Oj!

Känner mig alldeles förvirrad. Gick upp vid 9:00 först men så blev det så kallt efter att jag öppnad fönstret för att vädra (måste vädra i det här gamla huset annars får man ju noll syre) så jag kröp ned i sängen igen. Totalsomnade! Drömde konstiga drömmar och halvsov mest hela tiden tror jag. Måste nog äta mig en frukost nu så jag vaknar upp från komat.

Cheescake á la Per Morberg with a twist of Haze



Per Morbergs recept på Cheescake

12 st digestivekex
 100 g smör
 1 knivsudd kanel
800 g Philadelphiaost
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 st ägg
1 msk vetemjöl
0.5 st citron, rivet skal

Gör så här

1. Smält smöret och kör kexen i en mixer eller smula sönder kexen till ett fint puder med händerna.
2. Blanda med det smälta smöret till en klump.
3. Tryck ut degen i botten på en pajform. Grädda i ugn 175 g i 12-15 min.
4. Blanda socker, mjöl och vaniljsockret med osten. Blanda ner ett ägg i taget.
5. Riv i citronskalet och rör om väl. Fyll pajformen med ostmassan och grädda längst ner i ugnen, cirka 30-40 minuter på 175 grader. Se upp att det inte bränns på toppen. Låt kakan svalna av och stå kallt före servering.

Min Twist

Ta endast 400 g Philadelpiaost och släng i lagom mycket hallon samt smällt ca 200 g vit choklad och blanda ned i smeten.

TAAADAAA!


Baka, baka, liten kaka!

Halloncheescake står i ugnen. Jag har frihandat lite så nu är det bara hålla tummarna för att smeten sätter sig. Är rädd att den kanske blev lite lös. Men men övning ger färdighet, recept vad är det? Hade recept halva vägen i alla fall.

Måndag

Idag var det jobb på schemat. Har bäddat som en dåre så vi drog till Vreta och köpte skräpmat och hade det gos en stund när vi hade lunch. Var skönt att komma bort och ha en rolig lunch med brudarna. På lördag ska vi ha sexparty med massa leksaker och grunkor hemma hos Camilla. Kan bli spännande! Mamma ska också med, hoho!


Migrän

HELVETE! Den är på gång nu, vänster hjärnhalva skicka konstiga signaler, kinderna hettar, andningen är tung, prickarna framför ögonen blir fler. Välkommen till helvetet! Jag har haft sån lycka de senaste veckorna över att ha sluppit stora anfall men nu är det ett stort påväg känner jag. Har anat det hela dagen. Ska sätta mig i duschen och försöka slappna av med en massa vatten rinnandes på mig.

Önska mig lyc

Yalla

Alltid när jag fastnar för en produkt så utgår den alltid efter ett tag. Har skrivit många "jag vill ha tillbaka-mejl" till olika företag men det brukar sällan funka. En sådan produkt är Yalla Kärlek men smak av jordgubb, choklad och chili. Den enda Yalla Yogurt som är god! Dock tror jag inte den är så svår att efterapa hemma egentligen. Jordgubbsyogurt som man river i en massa choklad i och sen strör lite chili i. Åhhhh! Cravings!


Appropå

Under våran lunch idag i Täby Centrum så började jag fnittra lite åt ett skämt från en Youtube-film. Jag försökte förklara skämtet för Lola och mamma men de förstod inte riktigt så spana in det här klippet så förstår ni nog.

I love the Star Wars, hittade en snygg Star Wars-tisha på H&M idag men det fick bli Bigfoot-tishan istället. Star Wars får vänta till lönen kommer.


Heldag med shopping och Bio

Blev en jättemysig dag med mamma och Lolan. Vi knallade runt i affärer och jag och Lola hittade lite fynd att ta med hem. Mamma fann inget som föll henne i smaken. Stötte på CK på Gina Tricot, hon var ute och shoppade med sin dotter Moa. Myspys! Vi åt en mumsig lunch/middag på en Kinakrog och sen blev det Bio, vi såg Prinsessa, en mysig film med ett bra budskap. Nu kurrar min mage så jag ska göra lite mackor.










Mot Täby Centrum

Idag ska jag, mamma och Lola åka till Täby C för att shoppa och gå på bio. Myspys. Ska se ett avsnitt That 70's Show, äta frulle och sedan duscha. Skönt att vakna av sig själv i god tid innan man ska iväg. Hurra för morgonpigghet!

Ses ikväll!




Humpa

För en massa år sedan så halkade över en låt med Eläkelaiset och sedan dess är man ett humpafan. Jag och Söder satt och skickade låtar på msn och garvade i dagar. Det blir fan aldrig tråkigt. Nu finns det på Spotify, woho!

All Time High Favoriten är denna! Kan hela texten dessutom. Biggest nerd on earth!


Studiebesök med Haze

Jag har sovit i flera timmar. Blev helt däckad, vilket är skönt för man vaknar med en rensad och fräsch kropp. Tog några mobilbilder idag. Inga speciella direkt, mobilkameror är ju inte direkt the shit!


Jackan+tillhörande byxor gick loss på hela 40kr. Rena rånet!




Leggingsjakt!


Så jävla gott! Satt och kolla på ankor och läste en gratistidning om tidningar (?).


Baked

Har vart hos sjukgymnasten och fått lite akupunktur igen. Nu är jag sådär skönt avslappnad i kroppen igen. Vilken dröm! Gick lite på byn innan och fick lite inspiration till vad jag ska spana efter imorgon. Hittade bland annat en grym collagetröja som är turkos med serietidningstryck över magen, en sån i för stor storlek ska jag köpa tror jag. Grymt! Sen jeansleggings och färgglada oversizetishor och lite shit till håret. Mitt hår är nu en mil långt och jag vill inte klippa av det, men gärna klippa till lite så volymen inte bara är i topparna. Har nån form av hjälmfrilla mest hela tiden. Nu ska jag ta mig en tupplur, man blir grymt trött av akupunkturen också men oftast brukar man inte lyckas somna i alla fall.

2 saker på mitt huvud

Först och främst!

Så jävla fint människan sjunger!



För det andra, Peter Jihde i röda jeans! Jag smälter ner och dör. Sjukt fint! Män i röda jeans får guldstjärnor hos mig! Minns den snyggaste jeansrumpan någonsin, det var år 2006 på Hultsfredsfestivalen där nere i Småland, han hade röda Cheap Monday och jag dog lite inombords. Så jävla snyggt!


Vinterliv

Snart är det vinter! Cam har börjat plugga, Aspen kör säsong i Åre i vinter, folk har skaffat fast jobb i svenska småstäder, folk velar, folk börjar plugga, folk drar utomlands, ni bara lämnar mig, va? VA? Nej då! Men lite övertalning kan ni behöva. Kommer bli en kanonsäsong känner jag på mig så joina nu mig och oss andra i Funäsdalen (för alla oss som tycker att de svenska fjällen duger). Emma hör till en av dessa som hamnat i facket "Velar", klart du ska till Ramis stumpan! Sola själen på Bali nu och kom sen hem till ditt vinterland.

För er som undrar då så kallas även Emma för Samhall.





Har just avslutat ett 1 och ½ timmes långt samtal med Aspen. Vi kan fan konsten att snacka så länge i telefon utan att få slut på samtalsämnen. Så är det ju visserligen i verkliga livet med. Vi har lagt upp så sköna livsstrategier för hösten nu. Oktober kommer bli klockrent, sova lite för länge, äta frukost på Vickningen, dricka en kanna "saft" framför så kallade dåliga svenska filmer, slå död på tid genom konstiga upptåg, åka en massa bil utan att veta vart fan man är påväg, spela Guitar Hero på garagetaket, försök till att punktera bilar, se på alldeles för mycket amerikanska tv-serier, jag kan hålla på för evigt med att berätta gammla minnen. Snart är min lilla bästis hemma! Naaaaw! Ska krypa till kojs och kolla på Idol och lite That 70's Show. Imorn blir det akupunktur igen. WOHO! I love it!


En dag på mitt jobb.

Visserligen bara del två av mitt jobb. Första passet bestod av att städa stugor och bädda sängar. Del två bestod i att hålla i aktiviteter för konferensgäster. Skoj, skoj, skoj! Tråkigt på jobbet har jag sällan. Fick även "lyckan?" att se en snopp idag. Skulle gå ned till Båthuset där gästerna skulle äta middag och det finns en stig genom en dunge från huvudbyggnaden som är elbelyst. Där går jag och halvvägs ned ser jag en lite smått onykter herre stå och kissa på stigen med sin framsida emot mig, vad gör man? 1. Springer tillbaka. X. Ställer sig och skriker. 2. Hojtar "Neee nu får du hänga in den där och sluta kissa på stigen".

Två it is! Att man aldrig kan hålla käften, blev populär bland gubbarna jag. Åh halleluja! Snoppgubben själv skriker "Neeee du ser ju min snopp!" Han vet i alla fall hur man drar blickarna till sig. Ja spännande dag på jobbet blev det.







Smells like..

..me. Nu har jag verkligen jättetråkigt för helt ärligt vem fan bryr sig? Hade jag vart nån jobbig kändis som 13 åringar skriker sig till gråtande tillstånd så hade det hamnat på första sidan i tjejtidningen FRIDA men nu är jag ju bara lilla Hasse men som sagt jag har lite tråkigt och har gått och haft doften i näsan i flera dagar. Doftminnen som bara dyker upp. Tycker i alla fall dessa prytlar från Sunsilk och LDB luktar urgott. Har dom inte hemma just nu så jag tänkte om jag tjatar sönder er alla om hur gott det luktar så kanske jag kan använda mina hjärnceller till något vettigare sedan.

Ska se på några avsnitt That 70's Show och somna in. Jobb imorn som sagt. God Natt!


Höststädat

Alla kläder ligger i sina lådor, det är nybäddat, dammsuget, dammat, prylar på rätt platser och jag är också nytvättad. Alltid skönt att vara ren när man lägger sig i en nybäddad säng. Nu ska jag strax kolla på Idol och äta choklad och dricka Cola som jag beställde av mamma när hon var iväg en snabbis till Vreta. Brukar alltid bojkotta Idol och liknande grejer men uttagningarna är faktiskt rätt roliga.

En liten höstbild från 2007, börjar seriöst bli galen på att Expert aldrig hör av sig angående mitt objektiv. Jag älskar hösten och vill gärna ut och fota en massa höstbilder men nejdå. Ska skälla lite på dom på fredag. Förresten, är det någon som sett Sommaren med Göran? Jag och mamma ska eventuellt se den på lördag. Och Lola jag har inte svarat på ditt sms än men jag är så dålig på att sms:a med mina långa naglar, haha. Vill du följa med?

Okej jag skrivet det igen, en höstbild från 2007. Varsågoda!


Mot bättre tider

Börjar må bättre nu men jag är lite orolig över att jag bara känner så för att jag vart så still för jag håller på att koka över nu när jag viker tvätt. Hoppas det går över för imorn är det jobb mellan 9-20. Ska försöka övertala mamma att åka till Täby Centrum på lördag, jag vill göra något, allra helst göra av med pengar. Nu ska jag vika mer tvätt, man börjar se mitt golv igen.

Piano

Jag har vart såld på pianomusik ett tag. Det är så vackert! Rofyllt och sorgligt. Har lyssnat en massa på Ludovico Einaudi, urbra kompositör. Har bland annat gjort pianobitarna i This Is England. Tänkte bara tipsa er om honom även fast jag tror att ungefär 3% av mina läsare kanske skulle uppskatta det tipset men sån är jag. Har många överraskningar i min garderob.


Önsketänkande



De där jeansen är lika heta som mig just nu, febertossa! Längtar som fan till man får en stadig månadsinkomst igen. Har aldrig haft såhär lite pengar att röra mig med. Kommer bli lite prylgalen när pengarna rullar in igen. Jag ska dessutom gå med i a-kassan så jag inte behöver vara såhär fattig igen ifall arbetslösheten skulle drabba mig igen. Men men man ska inte klaga man har ju hälsan i alla fall, eller? HAH! Tydligen inte..


Hur jag känner mig just nu.

Den här bilden är 3 år gammal. Men säger rätt bra hur jag mår just nu. Nej Johanna det vore inte alls ballt om det var svininfluensan, buhu! Ring och trösta mig.


Åhh segt!

Blev ju såklart sjuk då. Feber hela natten som gjort att jag typ stått upp i sängen på knä och sovit över en hög med kuddar, vaknade mäkta förvånad liggandes och krampaktigt höll fast i mina kuddar, har drömt att vi vart fångar i ett bombhotat hus med avlösare i varje fönster och dörr så vi fick gömma oss under sängarna. Ja herregud. Nu har jag huvudvärk och ont i musklerna nått så förbannat. Har väldigt svårt att sova, blodet kokar oh pyser så när man försöker slappna av så känns det som om man egentligen springer maraton, vem kan sova då? Med en puls i den nivån. Jag blir tokig!!!!

Jaha..

Har vart jättehängig idag, ont i kroppen och lite smått yr. Somnade efter middagen och kokade lite lätt mig själv under täcket så jag befarar att jag håller på att få feber. Har absolut ingenting skoj att dela med mig av nu. Ska kolla på lite skor på Bianco på nätet, kolla på några avsnitt That 70's show och sova mer.

See ya!

Kläder från Skank




Morgonandedräkt


Inte den bästa av sitt slag direkt. Är jättetörstig också. Vaknade egentligen 09:15 men tyckte att jag borde sova mer så jag tvingade mig själv att sova  till för en halvtimme sedan. Måste också konstatera att jag är bra ur form för jag har träningsverk efter jobbet igår. Måste ut och röra mig mer. Dock är jag absolut inte tjejen som gillar att gå på ett Friskis & Svettis-pass, inte heller passar jag i ett gym för det är så jävla tråkigt. Kanske man ska börja simma lite. Det tycker jag är urskönt och dessutom bra för min rygg, möjligen inte för nacken?

Har inte så erorma krav på min dag, baka en cheescake och plocka upp alla kläder från golvet och sätta dom där de hör hemma. Men först gå på toa, dricka vatten och sen äta frukost framför nått TV-program. Livet som arbetslös.

 


Om detta tvistar de lärde..

Jojjo mitt lilla pruttbarn ringer från Bergen, lite småberusad, spelar upp refrängen till Rednex - Old Pop in an Oak och säger att hon tänker på mig när hon hör den. Nu är frågan, VARFÖR? Är jag en trallande bonde i hennes ögon måne tro?


Med rosiga kinder

Är helt väck i kolan. Har jobbat idag, jag och Malin har struttat runt lite sådär söndagsförvirrade. Efter jobbet brummade vi iväg till moster Gunilla för att äta lite tårta och gratta henne på födelsedagen. Mysigt att träffa kusinerna och släktingar, dock sa ju mamma inte till imorse att vi skulle dit efter jobbet så jag fick åka dit i jobbkläderna och luktade väl som en gammal skurmopp men sånt är livet. Ikväll kommer jag inte orka ett hjota så det är väl likabra att jag inte gör något.

Om jag inte vaknar till ikväll och har något vettigt att skriva så får ni ha det mys så ses vi imorn!

Dagen med ett par bilder





Mys hos Jezzlan

Sitter i soffan hos Jezzlan. Vi har ätit ihjäl oss på äppelpaj och ananaspaj, haft banjokonsert på balkongen för skräckslagna grannar och diskuterat kändisar som har besökt en på jobbet. Bland annat. Urmysigt. Snart är det Stockholm Boogie på Tv. Underbart det.

Rasta Hunden

Ska strax gå ned till Södersvik Mansion och leka med hunden. Mys pys. Har ju ingen bil förens i eftermiddag så min drömcheescake får vänta. Ska därimot baka äppelpaj och göra vaniljsås till ikväll. Ska sno lite av Antons äpplen. Åt föresten en fantastisk frukost bestående av en äppelmunk och en colaslatt direkt ur flaskan. Urgott!

06:00

Hur har jag lyckats gått från att sova bort hela dagarna till att bli morgonpigg? Det är ju för fan lördag och jag känner mig redo att gå upp. Wierd! Det är jättefint ute, alldeles disigt och solen som glänser på det fuktiga gräset. Vad ska man hitta på nu då? Frukost? Försöka sova mer? Det senaste verkar vettigast. Annars lär jag somna klockan åtta ikväll ungefär. Visst det är skönt att inte längre sova bort dagarna men jag brukar nöja mig med att gå upp runt 09:00-10:30 cirka. Eller gå upp och gå upp. Ligger oftast kvar, kollar på nån film och bara har det bra. Jaja.. tjat, tjat!

Försöker sova lite till nu.


Imorn är det dags igen.

Myskväll med brudarna imorgonkväll. Ska bli dunders! Är hundvakt på dagen så jag ska gå ut i skogen och leka lite med Troygumman.


Äckligt mätt!

Är fortfarande helt "stenad" efter akupunturen idag. Nu är jag dessutom proppmätt! Så mätt att man skulle kunna gråta. Lyssnar för tillfället på Jezzlans favoritlåt Alexander Rybak - Fairytale. Ska kika på några avsnitt av Vad Blir Det För Mat och antagligen kommer jag somna. Imorgon ska jag göra cheescake. Har fått nån sorts bakmani. Klassisk cheescake eller en hallon? Hm. Kan man kanske göra en rabarber/hallon cheescake med grädde/vit chockladmousse tro? Låter ju sjukt gott. Måste testa.

Filmjölkslimpa

Går snabbt som tusan att slänga ihop de här limporna. Man kan ha i lite vad som helst man känner för. Ikväll ska vi äta pappas specialsoppa med massa gott kött och rotsaker, soppan har stått på spisen hela dagen och saftar till sig. Gott med nybakt bröd till. Höstmat.


Dagens smörja

Vaknade av en envis flugjävel som surrade mig i örat. Blev sjukt förbannad! Dessutom en timme innan jag skulle stiga upp. Drog in till Norrtälje för att få akupuntur, jävlar vad avslappnad jag blev! Kände mig nästan full efteråt, mysfull gick jag till Kryddan och handlade en massa skoj. Jag ska baka limpor idag. Filmjölkslimpor, så jag sitter och spanar på lite receptideér nu. Kombinerar ihop en sisådär 5 olika recept. Blir nog guld. Äter lite mackor och dricker Coca Cola nu. Blev ju liksom lite "fyllehungrig". Har fått en gratis provtur av tv4 Anytime så jag har tittat en massa på deras program och dokumentärer, gäller ju att passa på, tog bland annat och kollade på Jul med Ernst, det är filmat i Funäsdalen, fick vinterlängtan som fan! Ernst är ju så jävla go, mysgubbe!

Vi hörs lite senare!

Ska bara..

..sa Alfons. Visste ni att i Danmark så har ordet alfon samma betydelse som pimp har för oss.

Ska strax gå och lägga mig i sängen. Kolla på nått roligt TV-program och sova. Imorn är det dags för akupuntur igen. Är lite nervös just nu. Det är en rätt creepy kännsla när hon vrider på nålarna. Det gör egentligen inte direkt ont men det strålar i kroppen. Nu när jag vet om det så tycker jag att det är lite obehagligt, jag är lite vek.

Bjuder på en liten bild från förra sommaren på min lilla stolla Jezzlan. Det var torsdag och Julinatta, vi hade en dag full av spektakel som slutade med öl på Trädgårn. Det var en rolig sommar vill jag lova.

God natt!


Ser du ut såhär?

Om du gör det + ett snyggt huvud till för det fanns inte på Junkyard eller Hollywood så skicka ett mejl till mig tack. Hade jag haft snauser istället för limpa så hade jag i alla fall köpt allt på bums, tänker jag göra ändå. Killkläder är grymt snyggt och satans mycket roligare på många sätt. Allt på bilden kommer från nämnda Junkyard och Hollywood.


Taggad på Facebook

Jag fryser som en spädgris utan värmelampa. Så kallt är det inte ute. Typiskt. Har slängt iväg lite jobbmejl, hoppas, hoppas, hoppas..

Kollar lite på The Holiday, den är så rar! Jag vill också vara rar!

Insåg att jag har över 700 taggade bilder av mig på Facebook! Det är ju absurt många, när ska man sluta vara ett sådant Facebook-mongo som man är? Jag och internet över huvudtaget, det är ett sådant jätteberoende. Vad gjorde man innan internet? Säriöst det är genom Google och Wikipedia jag får kunskap om världen, det är genom Facebook jag håller kontakt och vet vad gamla vänner gör, det är genom bloggar jag vet vad som är senaste "grejen", det är i nätbutiker jag helst shoppar (gå i affärer är ju inte alls lika kul längre), jag söker jobb på nätet, jag läser tidningar på nätet, jag kollar på Tv på nätet (TV vad är det?), man gör tamejfan allt på nätet utom toaärenden, typ. När våran generation bli pensionärer kommer vi sitta och Skypeskvallra, spela Bridge över MSN, handla mat över NetXtra.se.. Jag kan nog hålla på för evigt med det här. Så över 700 taggade bilder på Facebook alltså. Här kommer några.








Morning has broken..

Soligt idag! Ska nog ge mig ut i skogen idag med min Skogs-Mulle-mössa och leta blåbär och svamp. Tokvaknade nyss och flög upp till fönstret för att öppna det, då vaknade jag, när jag stod vid fönstret. Leker nu med tanken, om jag inte hade vaknat då hade jag tänkt hoppa? Flyga? Eller kanske bara lagt mig i sängen? Usch, knasiga tankar det blev, det är ändå ett par meter ned till marken. Jag brukar alltid somna till en film och igår var inget undantag, men det blev en dokumentär om Spice Girls denna gång. Rätt knasigt hur jävla stora de egentligen var, vilken hysteri! Vilken Spice Girl fick du vara när ni lekte som små? Jag ville alltid vara Sporty men fick vara Posh för jag hade samma frilla som henne, kul!




Minnen från 2003

Den här låten hade vi överallt! Hela tiden, den fastnade och nyss ploppade den upp i mitt huvud igen. Skoj!

Skuggboxaren - Den Vägen Ska Han Gå


Snö? Ja tack!








Tog ett litet skutt!

Plötsligt fick jag asmånga läsare! Värsta kul om ni stannar. Har just vräkt i mig pannkakor med massor av sylt.

Tidigare idag har jag fått akupuntur, det var första gången för mig. Jävligt spännande med en massa nålar i skallen och på händerna. Sen blev det fika på Tösses och shopping av en ny bh, en svart med brottarrygg, äntligen börjar världen förstå vad jag vill ha. Har kollat på en massa utbildningar, har hittat sommelierkursen jag vill gå, även hittat en journalistutbildning på folkhögskola och gastronomiprogram jag kan tänkas komma in på. Så nu ska jag skriva ut alla papper och ta vintern på mig att bestämma vart jag vill börja eller om det slutar med något helt annat.

Vad ska man hitta på nu då?

Koder och skit

Har pillat lite med designen här på bloggen. Tror det mesta ser rätt okej ut nu. En del ser inte de "rätta" teckensnitten men jag orkar inte bry mig. Ser nått helt galet ut får ni säga till!

...

Ligger i Jezzlans säng och kollar jobb på olika medieföretag. Kom underfund med att det jag vill bli, just nu i alla fall kommer innebära att jag läser antingen journalistik eller glider räkmacka på nått bra jobb, till exempel på Tv. Vad jag vill bli? Jag vill gärna bli en gäsig och lyxvetande livsnjutare som åker runt i världen för att dricka vin, puffa cigarr och äta mat. För att få ett sådans yrke krävs ju såklart en massa kunskap om mat och dryck, därför funderar jag på att läsa till sommelier, jobba på tv, kanske söka nått gastronomprogram och tillslut hamna som murvel på nån "mat&dryck"-tidskrift. Det är väl inte för mycket begärt eller? Man måste ju i alla fall ha drömmar. Att komma in på journalisthögskolan är ju inte troligt för sådana betyg har inte jag. Får bli lite skrivarkurser i största allmänhet. Det skulle vara så grymt att till exempel göra tv-inslag från olika resor, skriva reseskildringar och bara vara rent allmänt jättekunnig om mat och dryck.

Ska strax bege mig ned till centrum för att få lite pli på min nacke hos sjukgymnasten. Ta en vända på stan och kanske grabba nått att äta.

Paraplyväder

Ska strax gå till bussen. Får inte glömma paraplyet, orkar inte med blött hår i ansiktet..

Kan inte sova.

Jävla typiskt. Är trött så det rinner gäsptårar i ögonen men jag kan ändå inte somna. Vad händer? Vad försegår? Livsstress i huvudet..


Laptopfeber

Någon som har 11 000:- över? Den här är ju inte bara bra, den är ju dödssnygg! Får min rosa Dell att se ut som skräp, fast det gör den i prinsip mot det mesta. Även fast jag tycker jag lyckats formatera om den så den är rätt snabb igen. Duktiga jag.


Bakdrottningen

Inte för att det är så svårt att göra en smulpaj men jag delar med mig ändå. Min smulpaj blev dundergod och saftig och sjukt lätt att göra.



Pappa har plockat kantareller, jag plockade äpplen, mamma hämtade kräftor från Sarah, allt i våran närhet. Jag älskar att bo på landet, och jag älskar hösten. Ska leta blåbär någon dag och göra blåbärssylt. Jag har inte kokat sylt sen jag var liten.


Tisdag och höstdoft i luften

Jag öppnade fönstret när jag vaknade första gången imorse och det var disigt och blåsigt så gardinerna levde sitt egna liv i fönstret. Jag burrade ner mig under det varma täcket igen och kände hur kylan och höstdoften spred sig. Jag somnade så jävla gott då. Underbart. Vaknade vid 10:15 igen, surfade lite och åt frukost medans jag kollade på en dokumentär. Nu har jag just duschat, ska klä på mig och plocka lite äpplen och kika efter blåbär. Jag ska baka pajer har jag bestämt. Kommer bli dödsgott!

Tangentbord för blonda

Satt och googla "rosa tangentbord" för det skulle ju vara lite käckt med ett rosa tangentbord, men allra helst ett turkost! I alla fall, då hittade jag detta istället.





Spana in vad de döpt tangenterna till. Dessutom kan det tydligen prata också.

 Dessutom hittade jag en väldigt rosa fjortissida med allt i rosa! Riktigt roande, du hittar den här!


Grattis!

Underbara människan Jessica, Pule, Jezzlan, Kapten Arremyr.. grattis på födelsedagen!


RSS 2.0