Deglös

Just nu sitter jag och kollar på en dokumentär om Finska krigsbarn som kom till sverige under andra världskriget men SVT:play började lagga så jag har pausat en stund. Har hittat fyra ursöta klänningar/kjolar och vill ha allihop men det går ju inte med min ekonomi, dock kostar den dyraste 299:- så en kan man väl få kosta på sig? Frågan är bara vilken? Tror att jag skippar den blåa kjolen så då är det ju bara tre att välja på.


Ojoj..

..vilken träningsvärk jag har efter en helg med mycket jobb. Märks att man är lite ringrostig i jobbgenen. Men nu är den över. Jag får för mig att det är lördag idag vilket är helt fel men för mig känns det så. Väntar på att telefonen ska ringa så jag kan bestämma lite över min närmsta framtid.

Från en sak till en annan, jag drömde så skumt inatt. Bland annat så var vi ute och cyklade på en väg när Aspen hittar en påse med ett 6-pack. Han tar påsen och cyklar in i en ölbutik, han byter den mot en stooor trätunna med öl som han slänger upp på ryggen som en ryggsäck. Sen blev det fest i ett jättestort dike, sjukt mycket folk var där, dock är det ända jag minns att Aspen blir lite för full och ligger på marken och spyr medans jag asgarvar och filmar. Just ja innan festen så höll vi på att bli överkörda av en skördetröska. Den var enorm och prejade hela vägen, det var nog så vi hamnade i det där diket..


Tittar under lugg.

Bild från 2007. Jag saknar de där jeansen, de satt perfekt! De bara försvann en dag. Måste skaffa ett par nya.


Oj oj..

..haha, jag hittade just en bild från längesen. En bild på en gammal flamma som fotar sin kuk (ja mamma jag sa kuk). I denna bild fanns även cirka 200 sugrör. Is that a Kodakmoment or what?

Jag är urtrött men vill fan inte somna redan för då kommer jag vakna mitt i natten pigg som en jävla fiskfan. Så jag roar mig med bildnostalgi, går in i gamla mappar och hårddiskar.

Grejer på gång..

..får veta mer imorn men kanske kommer jag gå till sjöss 5 dagar i veckan ett tag framöver. Håll tummarna!

Och det var ju..

..en helg det med. Vad har jag haft för mig? Jobbat. Punkt slut. Är trött i armarna efter en lite småkörig dag. Men det redde sig till slut. Nu ska jag försöka få bukt med tider åt jobb och sjukgymnast. Har ingen kalender så just nu är det post it-lappar överallt. Måste hitta alla lappar så jag inte missar nått.

Är inte min kamera klar snart? Jag håller på att bli tokig!! Den ligger ju bara här och samlar damm när den inte har något objektiv. Buhu!

Vika tvätt någon? Städa mitt rum någon? Jag kan bjuda på fylleslag för den som hjälper mig, har plötsligt hur mycket sprit som helst. Antar att det är "bi-effekten" av att inte vara ute på krogen och svira så ofta.

Kockjävel

Ikväll vann jag lätt tävlingen "mest-häng-på-brallan", det är bara att konstatera att kockbyxor görs sällan i små storleker. Sizen på byxorna jag hade ikväll var enorma och jag fick vira ett par varv med gladpackssnöre för att de norska bröllopsgästerna inte skulle sätta maten i halsen när jag stod i luckan. Blev långpanna idag, först på städ och sedan i kallskänken. Det var längesen jag jobbade långpanna men det satt i generna, var ändå en ganska "kort" långpanna, bara 14 timmar. Börjar jobba igen klockan 06:30, rena drömmen!

Nu ska jag dyka i säng och sova som ett barn.


Min mobilkamera är ju inte så jävla bra asså..


Collage och vännen







Smells like..

..pappas biffar! Luktar nå in i helsike gott. Jag är vrålhungrig. I helgen ska jag jobba så här kommer det säkert bli tomt på inlägg eftersom att jag säkerligen kommer falla i koma när jag kommer hem från jobbet.

Jag saknar min kamera..

Det var en gång..

..en kräftskiva i Lohärad. Närmare bestämt för ett år sedan. Jag hade just gjort ett "Vilken-kändis-är-du-lik-test" på internet och fick reda på att jag är 80% lik Patrik Swayze. Vilket jag och mina kompisar tycker är roligt. Tilläggas bör att jag har vissa vänner som avgudar Swayze, särskilt i Dirty Dancing, but who doesn't?

I alla fall, den kräftskivan sas det många gånger att han var min pappa. På denna fest fanns mina vänner och min väns föräldrars vänner, vi satt på övervåningen och plötsligt dyker en av mamma Matssons väninnor upp och har hört att jag var dotter till Swayze, tilläggas bör är att denna kvinna nästan skakade över vetskapen av att jag var hans dotter. Hon ville ta på mig och hon ville prata om Swayze med mig. Grymt roligt! Hon fick aldrig reda på sanningen, så vitt jag vet i alla fall.


Fredag

Har precis pratat med Ravald nu. Vi har tydligen ringt om varann några gånger.. men nu är det klart. Jag blir medarbetare på Topsport Ramundberget i vinter. Inget Völlan för mig med andra ord, lite vemodigt är det ju såklart men jag tror det är nyttigt att testa andra avdelningar också. Samt att det blir lite mer action i Ramis då det är mycket mer folk där. Det kommer bli en sjukt rolig vinter det här tror jag.

Ska kolla på ett avsnitt HIMYM och sen äta frukost och duscha.


3 leggings och en klänning





Bra kul att kolla på kläder när man inte har några pengar.

Underkläder

Måste man börja tillverka dom själv för det jag vill ha hittar jag ingenstans. Jag hatar att ha jobbiga BH:ar med en massa tjaffs i. Jag har små bröst och vill inte fängsla in mig i saker med 3 kg kuddar i. Jag klarar mig, det är bara obekvämt. So what ifall folk bryr sig om mina myggbett. Det är väl värre med falsk marknadsföring?

Jag vill ha en topp med brottarygg men ingen jävla träningstopp med breda axelband. Det ska vara kupor på men inte med endast ett tunt tygstycke emellan. Lite stadigt kan det ju vara men inte värsta heltäckande tjofrejset. Jag kan inte ha vanliga axelband för de halkar bara av min ena axel på grund av mitt skulderblad. Jag är bitter på att det jag vill ha inte finns. Vill heller inte ha nån bygel på.

Jakten fortsätter..

Pyssel

Scrapbooking är ju rätt kul, dock pallar inte jag att sitta och pilla med framkallade foton och pryttlar. Även fast man då får det hela lite unikare. Jag är rätt kass på redigering och använder mig för det mesta av färdiga effekter och filter. Men tycker det kan bli rätt charmigt ändå. Det är ju åtminstone jag som komponerar det slutliga resultatet så då är det ju min smak som förmedlas. Har lekt lite med olika program för att testa lite. Har gjort en layout som kan bli bra. Jag har så mycket foton som jag vet aldrig kommer bli framkallade men om jag samlar ihop lite redigerade grejer och skriver ut så kanske jag i alla fall kan göra små böcker av det. Ska se om jag kan skaffa Illustrator så man kan göra lite egna kladdsaker och sätta på layoutarna. Så var inte så elaka när jag lägger upp grejer här nu.. jag tränar bara och testar redigeringsprogram.


Det trista är att ni inte kan se alla små kommentarer jag gjort och detaljer..


Och sen..

..dog hon. Hon det är jag och jag skriver från andra sidan graven.

Känner mig jättesliten idag. Snorar också. Blev kanske lite för mycket hoppa i vattenpölar. Har hört att sånt är dumt för hälsan. Men snoret går nog över. Än sålänge idag har jag kollat på film och ätit frukost. Har kommit på att jag faktiskt börjat äta frukost. Förrut kunde jag strunta i det men nu är jag hungrig när jag vaknar och kan äta. Det var jag aldrig förr. Då mådde jag illa om jag försökte äta frukost direkt när jag vaknat. Känns hälsosamt att äta riktig frukost. Idag blev det grov fralla med smör på, frallan har så mycket krydda att den är godast med bara smör och en tallrik yogurt med flingor.

..och sen? Åka in till Norrtälje eller inte? Jag vill gärna träffa mina vänner men jag vill gärna också bara vara hemma och tråka. Johanna åker hem till Bergen imorgon. Måste nog ringa jobbet nu, så dessa funderingar glömmer vi en stund.

Då..

..har jag ätit Rimbo-bulle och druckit saft medans jag läst bloggar och tidningar. En stor nyhet (för mig) är att Loijs har skrivit på för en tvåa och flyttar den 1 oktober. Grattis bästaste bästa vän! Tänkte ta och hoppa ur alla mina kläder och lägga mig under mitt fluffiga täcke. Förhoppningsvis orkar jag ta reda på tvätt och städning imorgon för här ser för jävligt ut. Och jag har inga rena kläder. I alla fall inte de kläder jag vill ska vara rena.

Lite cravings

Ord är väl överflödiga. Jävla underbara färger!




Ibland när vi jobbar..









         






Jobb

Myskvällen igår blev kanon. Vi svullade mat från Arena Pizzeria och kollade på lite film. Jag var offer för trötthet för jag snackade så mycket skit och det mesta vi diskuterade var hur kul det skulle se ut om Jezzlan halkade runt i bajs. Var mycket snack om bajs. Bajs är ju kul! Sen blev det slaggen hos Loijs på hennes soffa. Idag har jag jobbat i regnet hela dagen. Nu tänkte jag hålla mig inomhus hela kvällen. Orkar inte en droppe regn till!

Myskväll

Ikväll blir det alla tjejer hemma hos Slem och Jezzlan. Kommer bli hur mysigt som helst. Ska jobba imorgon så helst hade jag velat ta bilen in så jag skulle kunna åka hem och sova sen men bilen har mamma för hon jobbar sent. Och sista bussen går lite tidigt så jag tar med mig en ryggsäck och hoppas på det bästa. Nånstans borde jag väl få sova?

Mörkrädd

Jättefånigt men det är så som sanningen är. Fast jag sover ju gärna med lampan släckt. Jag skulle gå ned till köket för att göra mig lite Dagobertmackor, jag öppnade dörren och skulle tända lampan i trappan, PANG! Den gick sönder och mörkret slöt sig runt mig. Vad tror ni jag gjorde? Jag vände och gick in och la mig i sängen glömde allt som hette Dagobertmacka. Eller försöker i alla fall, jag är bra sugen på den. Vet precis vad jag vill ha på den. Fan! Håller på att ladda två avsnitt av How I Met Your Mother (HIMYM) och magen kurrar. Ska försöka trotsa min feghet.

How I Met Your Mother

Jag har vandrat in i säsong 2 nu. Det är så jävla bra!




Fick lite smått och gott i fredags




Bara för att jag kan!

Nämnde jag att jag var snygg i fredags? Eller egentligen så var jag bara "ovanlig" för att vara Hasse. Jag hade nämligen detta på mig.



Min dag

Så vad har jag gjort idag? Sov som en nyfödd kulting under värmelampa. Sin egna säng är alltid skönast. Gick upp och åt frukost och gjorde inte så mycket. Njöt av det fina vädret innan jag duschade och drog in till Norrtälje för att träffa min sjukgymnast. Vi ska få bukt med mina nackproblem och rätta till min hållning. Hon drog och töjde mina nackmuskler och det gjorde sådär skönt ont så att det tåras lite i ögonen men man vill inte att det ska ta slut. Om två veckor börjar vi med akupuntur för att se om det kan hjälpa mot migränen jag haft. Har haft migrän nå frunktansvärt många gånger det senaste året. Orkar verkligen inte mer. Så det är bara hålla tummarna på att det funkar.


Fotografera mat

Jag har ett sjukt dåligt namn och ansiktsminne men jag kan berätta om en hel kväll efter att ha sett en bild på maten vi åt. Jag älskar att gå på resturang och äta en massa lyxigt och dricka gott. Har min all time high gå på krogenvän Cam som väljer vinet då hon helt enkelt är bäst på det! Sen äts det och dricks. Sen kommer notan och då tipsar vi fint!


Vi trivs som fisken i vattnet moments like these.

Jag vill bli den näste Steffo Törnqvist, sippa på konjak och röka ciggar i knarriga läderfåtöljer i ett dammdoftande gammalt bibliotek. Har tittat igenom de flesta bilder från det senaste 1½ året och hittat massvis med matbilder. Mat är konst och här kommer lite favoriter. De flesta från mina och Cams lyxkvällar.

  



     



 



   



 


De små bilderna är klickbara.

Underbara helg

Det har vart en intensiv men underbar helg. Igår låg vi bakis och kollade på film hemma hos Skrot. Vi köpte frukost på Flygis och kollade på 3 filmer, bland annat Barnhemmet, lite spooky film. Senare på kvällen tog jag min väska och flyttade till Signalg. 4 för lite mys med Lola och Jalle. Vi kollade på halva Män som Hatar Kvinnor innan Jojje ringer och undrar vart vi är. Vi skulle möta honom utanför På G vid 21:45, hoppla! Snabbfix och rus ner på stan. Där intog vi en massa rödvin och snackade skit som de kärringar vi är, ja Jojje är ju ingen kärring men han är i alla fall vår bitch. Sara och Johanna kom en kvart innan stängning, de hade vart i Stockholm och kollat på Coldplay. Lyckostar! Fick en skiva av Johanna. Gick med Johanna hem till Jezzlan och Slem och somnade mellan Johanna och Jezzlan i sängen. Mysigt med en multisked med brudarna. Somnade till rösten av mitt fyllesvammel om hur jag endast säger att någon är rar till de bästa jag vet och inga andra. Filosofen har talat. Jezzlan drog till jobbet vid tio och jag och Johanna var hungriga så det fick bli frukost på Landkrabban. Ruskigt gott, Andreas tittade förbi med Liam, de var ute och gick. Liam har blivit så stor! Söta unge. Johanna shoppade loss på Åhlens och jag höll på att ramla ihop av sömn så det var ju inte så konstigt att jag däckade i sängen hemma hos Jezzlan på eftermiddagen. Lola ringde och väckte mig, jag fattade inte vart jag var nånstans. Dök upp till Lola för att se klart filmen. Sen blev det promenad, fiskrulle på Vickningen och hälsa på gravarna innan jag till slut drog hem till mamma och pappa. Nu ska jag fan snart sova. Bra trött nu.

Inte en enda bild har jag tagit i helgen, tyvärr. Men jag har mms:at rätt flitigt, diverse ljudklipp och skrikiga filmer åt folk. Fick även ett mms av Aspen som skickade en inspelning på mitt meddelande jag lämnat på hans telefonsvar. Det var bland det roligaste jag hört! Jag bekände ett "inbrott" jag gjort på natten. Sen sjunger jag jättevackert för han också. Härligt!

God natt!

Vilken jävla fest!

Det var en helt galen afton med höga klackar, bål!, Jäger, Trädgårn, 11,3 km på stegräknaren, McDonalds efter stängning.. Statoil, ragga Taxi, bli pimpad av Erik, bli bjuden på drinkar hela kvällen, Teatern, buggragg och annat diverse galenheter. Gjorde lite olagliga grejer med. Det var som alla fester var när man var 20-21 år. Det var en stört rolig kväll. Ramlade i säng nån gång efter fyra eller var den fem? Minns inte. Men men, summan av kardemumman: Jag var snygg, jag var full och jag ägde!

Tack alla som firade mig och Angelica. Det blev Legendary!

Bakat och förberett.

Jag och Skrot har handlat och bakat ikväll. Vi är ju sjukt bra på att fixa fest kom vi fram till. Vi bakade Cheescake tíll alla er som kommer imorn. Kommer bli sjukt bra. Återstår bara problemet att jag inte har en aning om vad jag ska ha på mig. Måste en kjol jag spanat in på Åhlens finnas kvar! Klockan 19:00 imorn öppnar vi dörrarna för er. Välkomna!

Bilder från vår fest 2oo8.












Våfflor

Idag gjorde jag mina våfflor och kollade på How I Met Your Mother. Efter våfflorna ville jag nästan dö, blev proppmätt. Och då ringde Skrot och vi började snacka våffelminnen. Jag och Skrot vintern 07/08 när jag var i Stöten, efter en kväll på Tipi så var man bra på arslet varpå vi kommer på den underbara idén att göra våfflor i Senja 2:s kök mitt i natten. Det var en efterfest det vill jag lova! Fick en massa Stöten-nostalgi och kollade igenom alla bilderna därifrån och fick ett stort fånigt flin i ansiktet. Vilken säsong det var mina vänner, så jävla roligt har jag inte haft förr. Hittade ju min underbara Camilla där och vi två var ETT i Stöten. Stöten älskade oss! Hehe. Det var fest hela veckan lång för oss. I fyra månader.














Lillördag

Har vart inne i Norrtan idag. Umgåtts med Lola. Letat efter partykläder för festen med stort F, min och Skrots födelsedagskalas. På fredag är det som gäller. Det kommer säkerligen bli succé i år igen! Men jag hittade ingenting att ha på mig så jag får söka i garderob och ta en runda lite snabbt imorn igen. Hittade dock en sjal på H&Ms barnavdelning för 29:50:- sen blev det storhandling med Lola och Jalle. Succé! Nu har jag rotat igenom garderoben och prövat allt. Men inte fått nån riktig aha-upplevelse än. Lämnade in objektivet idag, 3 veckor kommer det ta cirka! FY FAAAAN! Hur ska jag stå ut? Vem vill låna mig en kamera så länge? Eller ett objektiv.

Imorgon ska jag och Skrot baka tårtor till alla våra vänner. Vi är ju sjukt bra på att ha kalas!


2oo8 års succétårta!

Proppfull

Just nu är mitt huvud proppat med saker jag vill berätta och dela med mig av. Men det är för mycket och jag kan inte sålla just nu så jag låter er slippa ett inlägg om min livsplan. Försöker ta kål på det med fönstershopping på nätet men hittar inget kul. Vill redigera bilder men har ingen ro i skallen att få fram den kreativiteten. Vill ha min kamera!

Just nu skriver jag kärleksförklaringar på Facebook till Cam. Jag är så poetisk så det gör ont!

Och himlen öppnade sig

Jävlar vilket spöregn det blev! Mysigt. Tur man preciiiiis kommit innanför dörren. Min dag har vart kanonkul. Bålsta blev en succé! Jag kommer dit och tänkte lite lätt att ja men jag ska nog hitta dig, jo tjena! Fick bli en bulle för att jag inte skulle bli sen. intervjun gick bra och var en skön egoboost, jag är inte så dum ändå. Just nu ligger jag på ett bra kontaktutbyte mot ett jobb jag verkligen vill ha. Kanske inte blir nått jobb av det nu eftersom att de har full bemmanning men nu har mina små fötter lämnat ett bra avtryck hos dem. Vilket bådar gott för framtiden. Förhoppningsvis får jag rycka in som reserv nu under hösten och kanske få anställning till våren. Det här jobbet är nått jag verkligen vill och funderat på att plugga för att få, att få testa på det innan man börjar plugga är ju sjukt bra! Så håll tummarna för att min framtid vill mig väl.

Tog mig en snabb runda på stan innan jag drog till Norrtälje igen. Spanade på min skjorta på Lindex men de hade inte min storlek så jag ska kika i Norrtälje imorn. Behöver nog ta en stödvila nu. Puss

Nervpirr

Jag blir alltid jättenervös över allt! Jämt! Imorgon är det intervju och jag är nog mer nervös än jag tror för jag är sjukt lättirriterad just nu. Usch! Var in och hämtade GPS:en hos Erik E och sen sprang jag till bilen och blev plaskblöt av detta regnande. In i bilen och upp till Lola för att säga hej. Snickelisnack. Sen in i bilen igen och då tänkte jag testa GPS:en och det verkade funka som det skulle, körde till Flygfyren och handlade lite. In i bilen och på med GPS:en igen men då stod det att den skulle gå över till batteri och sedan dess vill den inte funka. Jag måste ha en teknikaura som suger! Allt verkar vilja pajja för mig just nu. Usch nervös för bilkörande vill jag verkligen inte vara, tycker inte om att köra bil när jag inte hittar. Blir ett miffo bakom ratten. Ska nog ta bussen istället så jag slipper döda folk. Men vafan lyckades jag göra för skit med GPS:en? Piss! Det har inte ens gått en vecka och två teknikprylar har plötsligt bara gått sönder i min närhet. FAN! Jag är arg just nu. Håller dessutom på att försöka rädda min bärbara dator, men jag kanske bör sluta med det innan den också går sönder? FAAAAAN! Faaaaan! Och FAAAAAAAAAAAN igen. Köpte grejer så jag skulle kunna göra våfflor men det blev ju så himmla sent allting just nu.

Går och lägger mig istället.

Test avslutat

Hur många minuter var jag ute? Typ 5 min kanske. Det spöregnade ute! Jag drog på mig regnstället och ställde mig i korfästningsställning och lät det ösa ner på mig. Regnstället funkade rätt bra för att inte vara ett regnställ. Jag köpte nämligen ett typ joggingset för 40:- på en Second Hand-butik i Ljusdal i våras, från Adidas, asfränt. Men nu så tål det ju regn också. Perfekt. Så jävla snyggt! Ni ska få se bilder sen. Just nu hänger det i badrummet och droppar. Det dumma är att den inte har någon luva så jag är dyngsur i håret. Måste köpa en sydväst. Det är ju faktiskt skitcoolt med sydväst!


Regn!

Faktiskt jävligt mysigt. Ska gå ut och testa ifall mitt "nya" regnställ funkar.

God morgon

Sov lite för länge idag. Har en plan på att jag ska gå upp lite tidigare men.. ska äta frukost och kolla på ett avsnitt av How I Met Your Mother. Har verkligen fastnat i den serien. Varvade den och That 70's show inatt för att somna. Det trista är att kylen är tom och det finns inget gott bröd hemma. Jag har ingen bil så jag kan inte dra och handla. Ja det är mitt liv i kvadrat det.

Imorn bär det av till Bålsta. Ska hämta GPS:en idag. Kör in och hämtar den ikväll tänkte jag.

Ace Ventura Junior

Inte okej! Faktum är att jag såg cirka 30 sekunder av filmen men beslutade mig för att absolut aldrig titta på det. En fet unge som ska försöka spela Ace som liten. App app, den går vi inte på! Usch!


Bloggfeber

Jag är helt hypad i huvudet! Kan bero på för mycket Coca Cola. Ont i magen har jag också, trodde det var hunger så jag drog i mig en tallrik flingor och mjölk men det gör ont endå. Kräftorna? Öhm. Troligen vrålhungrig. Men hej jag orkar inte göra nattbuffé. Varför bor man inte i människobyn för? Nära till Statoil och en fransk het hund med en massa vitlökssås. Skulle vara så sjukt gott nu! Inte har jag tillräckligt med bensin i bilen heller. Typiskt!


Less is more?

Ibland kan man lätt ta i lite i överkant. Har lite tråkigt och fann lust att redigera foto. Detta blev resultate. Totalt överredigerad. Men ack så skoj! Ser ut som en 80-tals poster. Hade jag gjort den för 20 år sedan hade jag säkert tjänat en massa pengar på den. Eller inte!



Alf Robertson

En hjälte! Finns dessutom på Spotify, det gjorde mig glad ikväll. Klockren gubbe! Resten av världen hurrar åt Bolt och hans 9:58, själv skiter jag i friidrotten! Heja på Alf istället.



You Don't Mess With the Zohan

Jävligt hysterisk rulle! Men sjukt kul på sina ställen.





Undrar om de är inspirerade av denna man? Hehe


Satans piskeflöde!

Gled in på SurfEmmas blogg och hittade detta skojiga klipp. Lyssna på snubben när han snackar. För jävla roligt sagt!


Vidar Tutorials - Den Jibe from kulingvarning.nu on Vimeo.


En söndag i augusti

Idag har vart en mysig dag. Har rensat skallen en massa. Kollade på en tjejfilm och grät en skvätt, åkte till Rådmansö för att skata, vilket var lika mycket succé som alltid. Har inte vart på skolgården på flera år så det var kul att gå runt och hitta platser där saker hänt. Mycket skumt hade man för sig som liten. Sen kom jag hem och blev bjuden på svenska kräftor av mamma och pappa. MUMS! Synd bara att det är så pilligt, man inbillar sig att man är mätt så man ska slippa pilla med fler kräftor. Hm. Eftersom att mitt objektiv är trasigt fick gamla kameran följa med och den kan ju inte ta närbilder 90% av gångerna på grund av stötskada (den höll ju i alla fall i 4 år).


Min skate som jag taggad med klistermärken som synes.

Mm kräftor!

Skate och musik

Ska hoppa i duschen och sen dra och skata lite på min gamla skola. Rensa skallen och kroppen lite.


God morgon

Idag ska jag ruta in lite hälsa och rutiner i mitt liv. Typiskt att vädret inte är så roligt men då slipper man ju i alla fall svettas som ett as.

Hej på ett tag!

Lugg?

Vill göra nått med mitt hår. Jag vill ha ett "nytt" utseende. Ut med det gamla och in med nått nytt och snyggt. Kanske klippa lugg men det brukar bli så frustrerande efter ett tag. Hm.


...

Nej usch jag känner mig så ledsen just nu. Ska nog lägga mig under täcket igen. Där passar jag bra. Men usch vad trist. Jag vill ha kraft som Karl Alfred och göra massa tokigheter. Men nej.. för min skalle är ju sämst. Eller så är det jag som är sämst.

För helvete!

Nu får det fan vara nog! Andra gången den här veckan och typ 500 gången den här månaden! Jag blir så jävla frustrerad. Fucking fullbokat hos sjukgymnasten så den här cirkeln kommer ju aldrig ta slut. Jag blir så matt. Jag blir så arg. Jag har ju inget liv för fan!

Se upp

Jag har fått en finne mitt emellan ögonbrynen. Snyggt vill jag lova med ett litet kastmärke i form av en ömmande knöl. Mycket nöje!

Mods, skins and rude boys

Har mina perioder då jag är helt fast i viss musik och fachineras av kulturen runt musik. Min favorit epok under 1900-talet är engelsk ungdomsrevolt från 60-talets mods till 80-talets skins/rude boys (inte naziskin för den oinvigda). Har alltid romantiserat just engelsk musik och ungdomskultur. Har ägnat kvällen åt Gavin Watson som har fotograferat det som fanns runt honom som ung (och nu). De mesta på hans bilder innehåller Skins och punkare. Gillar hans bilder som fan, så enkla, ärliga och fachinerande.


Foto: Gavin Watson

Skins innehåller en massa bilder av Gavin Watson.

Gavin Watson är även en inspirationskälla till filmen This is England som är en av mina favoritfilmer. Den måste man bara se.



Innan skinkulturen var Mods grejen. Alla har väl sett De kallar oss Mods med världens bästa Kenta Gustavsson. De engelska modsen var från början inspirerade av USA:s collage mode med kostymer, smala slipsar och senare långa armyjackor. Vespor var också viktiga i kulturen. Dra runt i gäng med Vespor, lyssna på The Who, knarka amfetamin för att orka dansa hela natten på Soho´s "dygnet runt"-klubbar. Det var revolt det! Vad har vi 80-talister åstadkommit för revolt? Kan man längre chockera eller har allt blivit blasé? Känns som att vad som än sker runt oss så höjer vi knappt på ögonbrynen längre. Sex verkar dock fortfarande gå hem som chockmedel. Men vem vill ha chocksex för att få fram åsikter? Inte så många enligt mig. Där har "Fuck for Forest" tur antar jag.



För den filmintresserade finns även film om mods, Quadrophenia som är baserad på The Whos skiva med samma namn. En rockopera. Den bör ni se. lite trög tyckte jag när jag såg den för flera år sedan men då kanske man bara var ung och inte förstod. Bör se den igen med andra ord.



Nu har jag lekt kulturvetare en stund. Det är bra med blogg där man kan släppa ut alla sina funderingar och samtidigt få mer fakta av läsare. Finns säkerligen en massa bra littertur och film jag inte har en aning om men vet nån av er som läser mer än mig så berätta gärna mer. Jag har mer koll på musiken. Jag älskade att lyssna på Vinyl 107 när resten av mina vänner lyssnade på Power Hit Radio men jag berättade aldrig det. Feg för att vara annorlunda som man var. Dessutom har min pappa alltid svarat på mina frågor om musik och kulturer från den tiden. Säga vad man vill om min pappa men han har en hjärna full av en massa intressanta fakta. Hoppas jag ärvt den skallen.

Musiktips:

Trojan Boxes är the shit för den som vill lyssna på Ska, Rocksteady, Calypso med mera.

Madness
The Who
The Jam
The Selecter
The Specials
Bad Manners
Judge Dread
The English Beat
Animals
Desmond Dekker

Sen kan man ju alltid Googla om man gillade det.

God natt!

Redhead

Drog in till Sthlm med Erik. Vi hämtade en Rangerblixt på Scandinavien Photo och drog till Eriks studio för att testa en ny bakrund. En blå. Skulle testa med min kamera men mitt objektiv har gått och blivit lite trasigt, en liten jävla plastbit har ramlat bort så det blir glappt. Jahapp så då får jag skaffa ett nytt då hoppas jag. Har ju försäkringen så det borde inte vara några problem. Men bittert endå. Vi tog lite bilder på skoj. Erik var inte alls nöjd med ljus eller bakrunde så han sa mest f*tta. Sen drog vi hem. Och då var man utelåst. Så hungrig och utan nyckel ramlade jag ner till min bror och övertalade han om att jag skulle få låna bilen på tisdag. Vilket gick bra. Tack! Har dessutom fått låna en GPS av Erik. Så ser ni mig på vägarna på tisdag i en svart Eclipse så håll undan för fan! Nu har jag svullat burgare med pommes och räksallad. Raggarmiddag. Dessutom har jag sorterat min spellista på Spotify så de låtar jag kan tänka mig att faktiskt lyssna på ligger i en mapp och allt osorterat i en. Sen får man väl göra genrelistor men jag orkar inte.

Trött och lite grinig är jag nu. Rackarns!

Här är en bild från min kamera, oredigerad och jag är inte uppstyrd på den så sjalen är mupp. Men håret mina vänner, håret! Rödtotta! Haha!


Skolfoto

Asså det är ju faktiskt skitkul! Vilken blev bäst då?


Tycker jag klär bra i frisyrer med långt hår. Alla frillor med kort hår såg för jävligt ut. Första bilden till vänster på mellersta raden påminner starkt om en bild jag sett på min mamma, hon hade den frillan. Sjukt kul!

Idag

Har jag sökt så många jobb att jag tycker att åtminstone 10 st av dem bör höra av sig. Men det lär ju inte ske. Men jag hittade faktiskt många intressanta saker. Söker faktiskt inte jobb jag inte vill ha. Vore ju dumt att slösa sitt liv på nått man inte vill. Sen har jag lyssnat på massor av musik. Stillat min kreativa sida lite. Kollat på Pretty Woman. Lyssnar på massor av Roxette. Ätit goda mackor och låtit mejlen gått varm på FB. Än så länge har det blivit 102 (!!!) mejl mellan oss. Det mesta om absolut ingenting. Björne min vän är lika finurlig och knasig som jag, det är en komplimang. Han ska mönstra på sitt skepp i helgen den sjöbusen. Jag är avundsjuk. Jag vill också.


Filmer senaste dygnet.

Nån som ser temat?




Flow

Har kommit i ett jobbsökarflow och hittar en massa roligt nu så jag kan fan inte sluta. Norrtälje får bli imorn istället.

Ibland..

..kan jag fastna i datorn och framförallt att leta musik och lyssna på den. Gör inget annat än att bara lyssnar, minns och gläds, blir ledsen eller garvar åt minnen och lyssnar noga på nya låtar och musik. Detta kan pågå en hel dag utan att jag närkt ett skit vad som händer runt om. Håller på och ramlar in i en sådan stund nu men försöker hålla mig vid "liv" så jag tar mig in till människobyn lite senare. Har sökt en del jobb nu. Håll tummarna!

Torsdag

Segt idag, som vanligt. Ska ta mig en snabb tur på stan idag. Köpa min skjorta om den finns sen ska jag underhålla Skrot som gjort illa sin tå, stumpan! Blir lite fika hemma hos henne. Sen får världen avgöra vad som sker ikväll. Blir skönt att ut och röra sig lite. Har vart alldeles för tråkig de senaste dagarna.

Blå tomaten

Snart är det höst! Älskar hösten. Då slipper man svettas så mycket. Jag tar alltid på mig för mycket kläder, är ju så mysigt med tröjor och sjalar och grejer. Har spanat in lite kläder på Blue Tomato. Massa mysigt! När man är på vintersäsong är det så gött för ingen bryr sig om man missmatchar helt åt helvete. Alla ser ut som de har ramlat ner i en UFF-container och kom upp med lite blandat på sig. Längtar som fan att få komma upp och bara vara mig själv med alla mina dårar till vänner. Här hemma är jag ju mig själv också men kanske inte lika utsvävande. Vintern är mitt rätta element. Och jag låter som jag rökt på under det här inlägget. Väldigt flummigt det här blev..



Och lite Looptroop Rockers på det.


SHAFT

Oj vad jag hade spel på den här låten i högstadiet. Shaft är ju stenhårt!



För att inte tala om themesongen för Shaft med Issac Hayes.

Who's the black private detective that's a sex machine to all the chicks? (Shaft!)
You're damn right Who is the man that would risk his neck for his brother man? (Shaft!)
Can ya dig it?
Who's the cat that won't cop out when there's danger all about (Shaft!)
Right on They say this cat Shaft is a bad mother-- (Shut your mouth) I'm talkin' about Shaft (Then we can dig it)
He's a complicated man but no one understands him but his woman (John Shaft)


Flanellen.

Barnavdelningar är underskattade. 199:- och den är din. Lindex ska jag till snarast!


The look

Att vara i backen med Cam är bra jävla vackert. Man nynnar på Roxette - The Look och spårar och skrotar runt i skog och park. Vi leker som små barn. I vinter ska hon vara på plattmark i SKåne! Hur ska det här sluta? Hoppas hon har massa lov, hehe.

Men så länge ska jag bjuda er på en av världshistoriens bästa låtar (hehe).



Mys

Nån annan än jag som saknat "juggebrallan"? Ni vet den där tunna mysbrallan med tokiga mönster på som satt lite smått slappt. Bars ofta av biffiga karlar med tillhörande t-shirt med avklippta armar på 90-talet?

Ikväll hittade jag en juggebralla. AND I WANT THEM! Sådär skitfula egentligen men töntigt är ju kul. Ska köpa dom och använda dom som arbetsbyxor i vinter, lär gå hem!



Juggebralla från Nikita och keps från DC

Bah!

Har skickat ett mejl på engelska idag. Spännande. Skulle ladda upp bilder på FB men det gick inte. Bitter. Jag vill göra något kreativt men har ingen inspiration. BAH!


Det var en gång en fågel..

Ledighetskommitén

Äntligen är helgen över. Blev många jobbtimmar den här helgen. Jag är inte van så jag är helt slut. Beklagade mig för min mamma efter jobbet idag att: "..jag kan inte förstå hur sliten jag är, jag är ju bara 24 år men min kropp verkar trp att jag är 64..." Överdramatiserar som jag alltid gör, och hypokondriker light som jag även har så bedyrade jag mig och tyckte synd om mig som "..kommer bli sjukpensionär vid ålder 31 på grund av trasig rygg och nacke. Hur ska jag klara mig på den usla sjukpensionen? Och man kan väl inte sjukskriva sig när man är arbetslös heller? Ohhhhh!.." Mamma hon skrattade litegranna och tyckte jag skulle börja gå till sjukgymnast igen så jag inser att man kan bli av med ontet. Sen hade jag beklagat mig klart.

Vad ska man hitta på i veckan? Kommer solen vara kvar? Jag vill sola på balkongen och läsa snuskiga böcker. Som en riktig tant. Nån som vill leka med mig? Inte imorn för då kommer jag sova lite för länge och kommer inte vilja vara social men på onsdag då? Louise? Me miss you! Hoppas Madonna var bra (dum fråga!).

Ryssland

Det slog mig ikväll att jag faktiskt har en vän i Ryssland, eller jag vet inte riktigt vad man ska kalla det. Vi vart brevvänner när jag gick i sexan men det höll inte så länge då. Fyra år senare tog vi upp det hela igen och då skickade vi brev till varann ofta. Har läst igenom en del av dom ikväll. Det är ju inte direkt ofta man får handskrivna brev och kännslan av att få det är banne mig asball. Har funderingar på att skriva till henne och kolla hur hon har det. Det är åtta år sedan sist. Hon lär inte bo kvar på adressen men hennes föräldrar gör säkert det. Kan bli spännande det här! Har googlat henne men det dök inte upp nånting.

Working girl!

Har jobbat sedan 08:00 till ungefär nyss. Jag är rejält övertrött nu. Ikväll ska det bli tandorikyckling. Har just marinerat filéerna med tandoriklägget. Ruskigt gott du! Orka verkligen inte skriva nått just nu. Vi hörs ikväll istället. Varmt ju!

24 årskalaset

Inte så mycket kalas ikväll. Mer en lugn och mysig middag med familjen. Man måste väl inte fira så galet?

Tack alla för gratulationerna!

Har fått en extern hårddisk av familjen. Vilket är kanon till vintern när man lever med en bärbar dator. Livet utan den stationära datorn är trist. Den är så jävla mycket bättre.

Lite bilder från ikväll:

Tagen för två nätter sedan visserligen. Fullmåne.


Mästerverket. God som satan!


Nya fina naglar.


Vi firade med en flaska Rotari Rosé 2oo4. Mycket god!


Solen skiner alltid på min födelsedag.


Älsklingshunden.

Hipp Hurra!

Grattis till mig själv!

Har just gjort en hallontårta. Den blev lite smått ful men den kommer smaka desto godare!

Jobb?

Glömde ju berätta. Fick mejl av chefen på aktivitetsföretaget PULS. Jag ska på möte med honom den 18 augusti. Jag blev så jävla glad! Att jobba med aktiviteter åt konfererande företag (till exempel) är hur kul som helst och PULS har grymma aktiviteter. Kolla in deras hemsida http://www.puls.nu

Skulle vara ett grymt etraknäck om jag får det. Håll tummarna!

Sthlm med mamma

Klev upp klockan 06:00 imorse. Fy fan! Morgonpigg är man ju inte va. Började med att förlänga naglarna hos Annika klockan 09:00 medans mamma åkte sightseeingbåt, hon var så söt! Hon visste inte vad hon skulle göra och kroppen hennes är inte vad den en gång var så åka båt var ju perfekt. Jag och Annika snackade om smaskiga pojkar, var hur mysigt som helst och mina naglar blev urfina! Nu har vi planerat en roadtrip till Skåne Camilla. Cam ska börja plugga konst i de skånska skogarna så hon måste ju få lite kungligt besök! Efter naglarna drog jag med mamma runt i ALLA jävla affärer som finns i jakt på en svart tubklänning men ingen dög åt lilla mig. Så jag ska kika in på Forever21.com och beställa en istället. Måste ju vara fin när man har kalaset. Vi åt en god sallad på en uteservering också. Mysig dag som sjutton. Vi kom hem vid 18:15 och då var jag helt förstörd. Kämpigt att ränna på stan hela dagen. Har ingen bild på naglarna just nu. Kameran håller på att laddas. Måste ju ha batteri imorn när jag har födelsedagskalas med familjen och de som kommer och äter tårta med oss. Välkomna!









Lite mobilbilder på mat. Matbilder är roligare än outfitbilder.

Kaffeved

Min bror åt middag med oss ikväll. Han satte sig lite smidigt i sin stol och sen for han i backen med en smäll! Av stolen blev det bara kaffeved och jag garvade. Så det kan gå!


Resterna.

Onsdagsmys!

Drog in till Norrtälje idag som sagt. Jag och Cam drog till Landkrabban på bums jag kommit in. Jezzlan kom senare, bakfull som ett ägg (hon har ju semester!), även Lola anslöt sig. Vi fikade i runt två timmar innan vi drog runt på skojakt och lite smått och gott.












Cam hade lånat sin brors bil. Jag fick muttan uppslukad av hans lilla rosa apa. Så det kan gå!

Bildkavalkad från Åre

Som ni säkert vet var jag i Åre i helgen för att överraska min rara vän Christoffer "Sossa" Asp i helgen. En helg med sjukt rara människor och då framför allt Sossa och Lisa.

Med balkong i söderläge mår man bra!


Mannen, myten, legenden!


Fåglarna från helvetet!


Blev en jävla massa melon på förfesten!


Partyligan.


Gunter?


Vi tog in på hotell en natt, vi fick en svit!


En liten balkong, den fortsätter åt höger vid knuten dessutom.


STOR säng!


Ett av två badrum. Jag står i bastun och fotar.


Jag är inte bitter!


Torget


Utsikt från hotellbalkongen


På kvällen körde vi "konferens" med hotellrock och tofflor.


En jäkligt mysig helg! Äventyr is the shit!

Folket i Bild: Jalle 25 år

Här kommer en liten bildkavalkad från den 29 Juli.













Mellan Jenga och korv var vi på Trädgårn. Dagen efter vill jag helst inte tala om.. hehe.

Summerlovin!

Ska in till Norrtälje och träffa min själsfrände Cam idag. Fika på Landkrabban it is! Ska bli mys som sjutton, har inte träffat henne på hela sommaren!


Hemma.

Hatar alla jobbiga ungar som gapar på tåg, i sju timmar!

Rum 202

Det är där det händer! Har vart ute på en promenad, har knallat lite i downhillspåren, vilket var svettigare än jag först trodde det skulle vara. Nu ligger jag och glor på Scrubs och har noll bekymmer i världen. Sen ska jag bada bubbelbad i badkaret här. Var sjukt längesen jag gjorde det. Gäller att passa på!

Äventyr i äventyret

Sitter just nu i en svit på Holiday Club och surfar lite. I natt ska vi bo här, inte helt fel med lite vardagsäventyr med Lisa och Sossa. Sängen är stor som halva mitt rum hemma och vi har hörnbalkong mot vattnet. Sa jag att vi har två badrum och en fotmassagegrunka också? Hehe. Jag ska bada badkar ikväll efter min lilla skogspromenad jag ska ta strax. Sossa och Lisa jobbar just nu så jag ska roa mig själv lite. Ska fundera på vad jag ska äta också. Blir kanon detta. 

Kommer hem imorn kväll. Ska fortsätta mitt Åre-äventyr nu.

Åre

Gick upp klockan 05:00 igår med ett mission. Åka tåg till Åre och överraska lilla Aspen. Lyckades jävligt bra. När tåget anlände till Åre så var Lisa och Sossa inne på ICA och handlade så jag smög in och surprisade lite. Han sket på sig, typ. Igår kväll hade han lite kalas med lite vänner här i deras lägenhet. Blev en bra förfest med roligt folk, melon, träankor och gamla musikklassiker. Sen bar det av till Dahlboms där Lisa upptäcker att hon har tappat sitt kort och beger sig hemmåt för att leta i buskar och snår och Aspen försvinner med en polare. Vi fann alla varann igen när krogen höll på att stänga. Underlig afton men kul. Hur många tvättmaskiner som gått idag är det ingen som lyckats hålla koll på. Haha. 

Dags att ramla i säcken nu och sova lite.   

Kuuuuul!

Klart att man efter två dagars sovande absolut inte är ett dugg jävla trött! Bah! Pissigt värre. Imorn kommer ju allt vara i ett enda töcken för bövelen..

Sitter och kollar på födelsedagsklänning. Jo ni läste rätt, klänning!

Ska försöka sova igen nu. Önska mig lycka till!

RSS 2.0